back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Najveća zapljena cigareta u BiH u ovoj godini

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, u operativnoj akciji “Strijelac”, na graničnom prelazu Rača, oduzeli su 51.500 paklica cigareta u vrijednosti od 309.000 KM, što je najveća zapljena cigareta u BiH u 2022. godini.

Na osnovu operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla izvršili su detaljan uviđaj na graničnom prelazu Rača.teretno motorno vozilo.

U pošiljci koja ulazi u carinsko područje Bosne i Hercegovine prijavljen je radna oprema kao roba koja se uvozi u Bosnu i Hercegovinu. Detaljnim pretresom vozila otkrivena je veća količina neprijavljene i neoznačene akcizne robe skrivene i prokrijumčarene.

Bilo je oko51.500 kutija cigareta(Regina, Manchester, Corset, FM, Trocadero), čija je ukupna tržišna vrijednost procijenjena309.000 KM. Aktivnosti na terenu obavljene su u skladu sa uputama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH.

najveća zapljena cigareta u bih u ovoj godini

Foto: UNO BiH

Protiv osumnjičenog lica o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo.“krijumčarenje”iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, tokom 2022. godine Odsjek za provođenje propisa RC Tuzla, Grupa za suzbijanje krijumčarenja i prekršaja privremeno i trajno je oduzeo91.179kutija cigareta,7,900kutija ručno smotanih cigareta, dvije mašine za rezanje duhana,1.382 kgsitno rezani duhan i615 kgduhana u listu, saopćeno je iz Direkcije za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Najveća zapljena cigareta u BiH ove godine pojavila se prvi put na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima