back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Odlična partija Kozića u prvoj utakmici za svoj novi klub

Azer Kozić nekadašnji igrač i najbolji strijelac FK Klis i igrač NK Zvijezda u prijateljskoj utakmici za svoj novi klub NK Bistrica iz Slovenije, postigao je dva gola. Mladi fudbaler iz Konjica koji ima visoke ambicije u drugom dijelu sezone je govorio za naš portal.


“U Slovensku Bistricu sam stigao prije desetak dana. Mogu reci da su prvi utisci pozitivni, imamo sve uslove za rad. Treninzi su vrhunski, u ovom dijelu priprema najvise se radi na kondicionom aspektu i uigravanju ekipe za nastavak prvenstva. Raduje me profesionalan pristup radu svih igraca, te ambicije trenera i ljudi u klubu. Jos sam u fazi adaptacije, navikavam se na okolinu, novi nacin rada, drugacije zahtjeve trenera u odnosu koje sam imao ranije, ali mogu biti zadovoljan kako napredujem iz dana u dan. Vec sam odigrao i prvu utakmicu u dresu novog kluba, u kojoj smo nazalost izgubili 3:2, ali sam zadovoljan kako sam se predstavio publici u Slovenskoj Bistrici, jer sam na debiju postigao dva gola. Sto se tice planova za buducnost, iskreno ne razmisljam puno unaprijed, trudim se da svaki trening odradim ono sto se od mene trazi i da napredujem”, kazao je Kozić.

odlična partija kozića u prvoj utakmici za svoj novi klub
Odlična partija Kozića u prvoj utakmici za svoj novi klub

Kontaktirali smo i i njegovog bivšeg trenera koji ga je trenirao u FK Klis, a on je za mladog Kozića imao samo riječi hvale.

“Azer je pravi profesionalac, na svakom treningu i utakmici daje svoj maksimum, živi sportski,živi za fudbal,kao nagrada stigao je poziv iz Slovenije,već u prvoj utakmici je pokazao da će biti veliko pojačanje za svoj novi klub,ne sumnjam da će,dok se još malo adaptira,biti još jači i bolji,želim mu puno sreće,zdravlja i golova. Nadam se i želim,da ga u skorije vrijeme gledamo u nekoj od jačih liga,Azer svojim kvalitetom i radom to zaslužuje”, kazao je za naš portal Nedim Kudra trener FK Klis.

radiokonjic.ba

30.01.2024.

alisa@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]