back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Održana 32. redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Konjic, na čijem je dnevnom redu bilo 28 tačaka,  usvojena je Odluka o Programu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća grada Konjica za period 2024.-2028, Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cjene po m2 stambene površine na području Grada Konjica.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je podnio Izvještaj o ostvarivanju politike grada Konjica za 2023.godinu, a nakon njegovog izlaganja izvještaje su podnijeli i svi gradonačelnikovi pomoćnici, što su vijećnici podržali.

održana 32. redovna sjednica gradskog vijeća konjic

Odluka o nacrtu Izmjene i dopune Prostornog plana Općine Konjic (Grada Konjica) za period od 2023. do 2033. godine je usvojena i biti će upućena u javnu raspravu, a prethodno je projektna firma prezentovala prostorni plan i vijećnici su o istom obavili raspravu. Ista procedura je obavljena i kod usvajanja Odluke o utvrđivanju nacrta Izmjene i dopune Regulacionog plana  Sportski centar „Gradac“, odnosno Odluke o utvrđivanju nacrta Regulacionog plana „Trešanica – Centar ll“ Konjic, koje su također usvojene i upućene u javnu raspravu.

Usvojene su tri Odluke o odobrenju novčanih sredstava za JKP Standard: 300. hiljada KM za uređenje gradske deponije Repovački potok i 300. hiljada KM za uređenje gradskog groblja Musala, te 46. 800 KM za nabavku pametnih reciklomata.

Vijećnici su podržali dvije Odluke o odobrenju novčanih sredstava za JU Sportska dvorana: 130. hiljada KM za kupovinu i montažu parketa i 100. hiljada KM na ime Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu – Konjic 2024.

Usvojena je i Odluka kojom se Agenciji za ekonomski razvoj Konjic Prvi korak odobravaju sredstva u iznosu 49.800 KM za implementaciju projekta „Konjic, održiva turistička destinacija“,  Odluka o odobravanju sredstava Vijeću mladih Konjic u iznosu 35.500 KM za organizaciju manifestacije „Zimski grad Konjic“, te Odluka kojom se FK Igman dodjeljuje 300. hiljada KM za izgradnju reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu.

održana 32. redovna sjednica gradskog vijeća konjic

Usvojena su i Odluka o Vodovodu i Kanalizaciji, Odluka o komunalnom redu, Odluka o gradskim administrativnim taksama s Tarifom administrativnih taksi, Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje članova školskog odbora iz reda osnivača u JU OŠ „Seonica“, Javni oglas za izbor i imenovanje članova školskog odbora iz reda osnivača u JU OŠ „Seonica“, kao i Oduku o davanju saglasnosti na Pravila JU „Prva Osnovna škola“ Konjic.

Među usvojenim Odlukama su i Odluka o imenovanju Komisije za procjenu prometne vrijednosti nekretnina, Izvještaj o radu Ustanove Narodni univerzitet za 2023., Izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Konjica za 2023., Izvještaj o radu Gradskog vijeća Konjic za 2023., Program rada Gradskog vijeća za 2024., dok Programu rada JZU „Gradska apoteka“ Konjic za 2024. nije usvojen.

U tački Pitanja i odgovori zatražena je detaljnija informaciju o povlačenju policijskih službenika iz PI Buturović Polje i istaknuto da je neophodno konstantno  prisustvo policijskih službenika u PI Buturović Polje i Glavatičevo (Dženadin Podrum), te pitanje o postavljanju javne rasvjete u naselju Kralupi (Senad Memidžan).

Predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda na kraju sjednice poželio je sretan Ramazanski bajram vjernicima islamske vjeroispovjesti.

održana 32. redovna sjednica gradskog vijeća konjic

Emitujemo izjave predsjednika klubova u Gradskom vijeću.

Šefik Alihodžić, predsjednik Kluba SDA
Ajdin Tinjak, predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika
Sejad Hakalović, predsjednik Kluba SDP

Snimak 32. redovne sjednice Gradskog vijeća Konjic u programu Radio Konjica biće emitovan u petak, 12.aprila 2024. od 10 sati.

radiokonjic.ba

09.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima