3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Oduzeti duhanski proizvodi i puška

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u akciji kodnog naziva “Rafter” na području Tuzlanskog kantona oduzeli su veću količinu duhana i duhanskih proizvoda kao i pušku u vrijednosti od 65.100 KM.

U operativnoj akciji kodnog naziva „Rafter“, na osnovu operativnog rada i poduzetih operativno-taktičkih mjera, na području Tuzlanskog kantona locirali su objekat u kojem se čuva i siječe duhan radi dalje distribucije i prometa od strane više lica.

Tom prilikom izvršen je pretres locirane stambene zgrade i pomoćnih objekata, a sve u skladu sa uputama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH. Prilikom pretresa pronađeno je 85 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, 615 kg duhana u listu, kao i mašina za rezanje duhana. Također je pronađena i privremeno oduzeta lovačka puška.

Također, na području grada Tuzle kod četiri osobe zatekli su veću količinu duhana i cigareta, koji nisu bili obilježeni na zakonom propisan način. Ukupna količina je 2.946 paklica cigareta i 74 kg sitno rezanog duhana, 377 paklica ručno motanih cigareta.

O počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu će protiv osumnjičenih osoba biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlaštena prodaja akciznih proizvoda iz čl.210. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, počinjeno, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

U poduzimanju mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizovana oprema i vozila koje je UIO donirala Američka ambasada kroz program EXBS.

Direkcija za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, odnosno nelegalnog prometa akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Na Viber broj 065 355 155 građani mogu poslati i fotografiju i lokaciju na kojoj se ilegalno prodaju cigarete i duvan.

PROČITAJ:   Neobična nesreća u Sarajevu: Autobus "uzjahao" stub javne rasvjete

Zaplijenjeni duhanski proizvodi i puška se prvi put pojavio na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima