back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

OSR Konjic: 2.mjesto pojedinačno i 3.mjesto ekipno na Prvenstvu FBiH “Spin 2024.”

Ekipa OSR KONJIC nastupila je u nedjelju, 7.aprila, Kiseljaku na Prvenstvu Federacije BiH „Spin 2024.“ osvojivši 3.mjesto u ekipnom takmičenju i 2.mjesto u pojedinačnom takmičenju.

U OSR Konjic su zadovoljni ostvarenim rezultatom, potvrdio je predsjednik Skupštine OSR Konjic, Hrabren Kapić.

„Ekipa OSR Konjic u disciplini spin, koja se već zajedno takmiči osam godina, na Prvenstvu Federacije BiH održanom u nedjelju, ostvarila je dobar rezultat. Pojedinačno je osvojio srebrenu medalju naš Muhidin Orić-Orke, a u ekipi su još bili Mensur Čajić i Alem Palalić. Prošle godine ekipa je sličan rezultat napravila, to je lijep njihov kontinuitet u toj kategoriji sportsko-ribolovnog takmičenja i sve čestitke im upućujem“- kazao je Kapić, dodajući da će članovi imati podršku OSR Konjic u narednim takmičenjima.

osr konjic: 2.mjesto pojedinačno i 3.mjesto ekipno na prvenstvu fbih "spin 2024."
Predsjednik Skupštine OSR Konjic, Hrabren Kapić

„Naredna takmičenja su ekipna, mušičarske juniorske i seniorske, jedno takmičenje je u junu, drugo u augustu. Članovi se pripremaju, ovo je motivacija za dalji rad, lijepi rezultati, možda ekipa spin ostvari i bolje rezultate u drugim kategorijama. Uz njih smo, samo naprijed“- naveo je Kapić.

Drugo mjesto pojedinačno osvojio je Muhidin Orić, koji je istaknuo za radiokonjic.ba da se nada novim nagradama i da će i u nastavku loviti za Konjic.

osr konjic: 2.mjesto pojedinačno i 3.mjesto ekipno na prvenstvu fbih "spin 2024."
OSR Konjic: 2.mjesto pojedinačno i 3.mjesto ekipno na Prvenstvu FBiH "Spin 2024."

„Dugo sam godina u spin sekciji, pretežno lovim u Hercegovini iako sam nastanjen u Sarajevu. Ovo mi puno znači, novo isustvo, nova voda, tu će se također održati Svjetsko prvenstvo u BiH. Stazu sam završio prvi, a ukupno sam bio drugi. Za sve nas je bila nova voda, ali uspio sam među jakom konkurencijom osvojiti drugo mjesto. Nastavljamo i dalje loviti za Konjic, nadamo se novim medaljama“- naveo je Orić istanuvši da su brojne prednosti bavljenja sportskim ribolovom.

osr konjic: 2.mjesto pojedinačno i 3.mjesto ekipno na prvenstvu fbih "spin 2024."
OSR Konjic: 2.mjesto pojedinačno i 3.mjesto ekipno na Prvenstvu FBiH "Spin 2024."

„Prednost je jer nismo opterećeni mobitelima, ekranima, internetom, uživamo u prirodi sa društvom. Preporučujem svim mladima da se bave sportskim ribolovom, posebno spin tehnikom, najviše zbog druženja, nema nacija i rasa, svi smo kao jedno“– istaknuo je Orić.

Na takmičenju je učestvovalo 10 ekipa i 3 pojedinca, a na stazi je ukupno uhvaćeno 376 riba.

radiokonjic.ba

08.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima