back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

PD “Igman” upriličilo prijem za penzionere i uposlenike sa 20 i 30 godina rada

Privredno društvo “Igman” Konjic, osnovano je 6. marta 1950. godine, i od tada pa sve do danas, bez obzira na različite periode kroz koje je ova kompanija prolazila u dugogodišnjem poslovanju, ona predstavlja okosnicu privrednog razvoja Konjica. Danas je povodom 74. godišnjice od osnivanja, Uprava Privrednog društva ”Igman “Konjic na čelu sa direktorom Đahidom Muratbegovićem priredila svečani prijem za one koji su svojim radom doprinijeli razvoju poslovanja ove firme, penzionere, i uposlenike koji su   u “Igmanu”  proveli 20 i 30 godina rada.

 “Već 74 pune godine mi postojimo. Smatramo da će ova godina biti bolja od prošle” – poručio je Muratbegović.

Oni su gradili “Igman” –  “Igman” je gradio Konjic

17 radnika, sa 20 godina radnog staža u ovoj kompaniji, nagrađeno je sa 20% prosječne plate u Federaciji BiH: Ahmet Nuhanović, Ajdin Šabanović, Almedin Tinjak, Aziz Bajić, Edin Gakić, Elma Prevljak, Hikmet Halilović, Kasim Džajić, Mehmed Mustafić, Mirza Ćibo, Nedžad Krnjić, Nuhad Pirija, Ramiz Ljevo, Rašid Hajdar, Sanel Balić, Sanel Ćorić, Želimir Stojanović.

Radnica Ćamila Džajić,  koja je 30 godina uposlenica “Igmana”, nagrađena je sa 30% prosječne plate.

Ukupno 25 radnika i radnica, koji su u protekloj 2023./24. godini ostvarili pravo na penziju i kraj svog radnog vijeka dočekali upravo u PD “Igman”, na poklon je dobili sat sa posvetom i poklon od sindikata. Njihova imena su: Emina Alić, Hanka Džino, Rabija Boloban, Jasmina Bjelevac, Mirsada Gije, Šemsa Jahić, Mira Kovačević, Ramiza Čomaga, Fata Herić, Ramiza Maksumić, Fikreta Jahić, Mevlida Sultanić, Šefko Poturović, Mehmed Šljivo, Zijad Padalović, Milovan Govedarica, Osman Duranović, Fahid Kezo, Mirzija Mujak, Enver Ćibo, Adil Zalihić, Vahid Dželilović, Arif Prohić, Sulejman Korić i Džemal  Memidžan.

“Igman” d.d. Konjic kompanije je koja trenutno upošljava 1408 radnika, te ima značajnu ulogu u privrednom razvoju našeg grada i Bosne i Hercegovine. Značajna sredstva ulaže humanitarne svrhe i sponzorstva u kulturi i sportu, podržava određene projekte nevladinih organizacija, a to se primarno odnosi na lokalnu zajednicu.

radiokonjic.ba

05.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima