back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Pobjeda konjičkih košarkašica na otvaranju sezone

Ženski košarkaški klub Konjic danas je pobjedom otvorio nastup u A1 LIGI FBiH.

U danas odigranoj utakmici, na domaćem terenu, u 1.kolu A1 LIGE FBiH ŽKK Konjic je pobijedio ekipu ekipu StarTz iz Tuzle rezultatom 65:53.

Najefikasnija na terenu sa 24 poena bila je Ilhana Džajić, kapiten ŽKK Konjic, koja je za radiokonjic.ba, nakon završene utakmice, izjavila da su očekivali dobar rezultat i da se sav trud koji je ekipa uložila tokom priprema isplatio.

„Sedmično imamo mnogo treninga, radimo i u teretani, stižemo sve i bitno je da se uklapamo kao tim. Mislim da smo najmlađi, ali da možemo konkurisati i starijim ekipama što smo dokazale i danas“ – navela je Ilhana poručivši da nije teško biti kapiten u jednom ovako dobrom timu koji ima odličan pristup prema igri.

pobjeda konjičkih košarkašica na otvaranju sezone
Ilhana Džajić

Trener ŽKK Konjic Neven Pejković je rekao da su pripreme počele još tokom ljetnog raspusta, jer nisu znali kada će sezona krenuti.

„U današnjoj utakmici smo prikazali odličnu igru i čestitam našim košarkašicama. Zadovoljni smo atmosferom u klubu, jer se mnogo djevojčica priključuje našem klubu. To se vremenom kanališe i ostaje određen broj igračica koje sazrijevaju i koje mogu da igraju. Naš klub mnogo putuje, nastupa na raznim turnirima i to može biti dodatna motivacija djevojčicama da treniraju. U našoj ekipi igraju srednjoškolke, a imamo i učenice starijih razreda osnovnih škola. Naše su ambicije da ostavarimo što bolji plasman, prvo mjesto i da se ponovo plasiramo u elitni rang“ – ispričao je za radiokonjic.ba trener Pejković, navodeći da liga ima osam ekipa.

pobjeda konjičkih košarkašica na otvaranju sezone
Neven Pejković

U današnjoj utakmici Kanita Kozić je postigla 12 poena, Lana Kudović 8, Asja Buturović 9, Monika Pekić 6, Merisa Lapo 4, Ejla Tabak 2.

U narednom kolu ŽKK gostuje u Zenici kod ekipe Čelik.

radiokonjic.ba

Foto: ŽKK Konjic / radiokonjic.ba

02.11.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima