11.5 C
Konjic
27 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Posljednja radionica projekta “Mladi lideri” u petak 23. decembra

Projekat “Mladi lideri” Udruženja “Andalus” traje već 5 mjeseci, a posljednja radionica u sklopu ovog projekta je planirana za petak 23. decembra. Cilj ovog projekta jeste da mladi Konjičani kroz različite radionice savladaju neophodne vještine za tržište rada.  Detaljnije o projektu “Mladi Lideri” za radiokonjic.ba govori Ilhana Špago, koordinatorica projekta: 

“Projekat “Mladi lideri” je projekat Udruženja “Andalus”,a  cilj ovog projekta jeste da 20 mladih prođe određene obuke kako bi izgradili svoje kompetencije i vještine koje su potrebne za tržište rada, a prije svega za međuljudske odnose. Projekat je obuhvatio 11 radionica poput: poslovnog komuniciranja, pisanja CV-a, emocionalna inteligencija, kako da se nose sa stresom ?, kreiranje inovativnih ideja i zadnja naša radionica jeste pisanje projektnog prijedloga”.

“S obzirom da već duži period radim sa mladima, ovo je nešto što je mladima veoma potrebno. U komunikaciji sa mladima smo i osmislili ovaj projekat. Što se tiče odziva, zadovoljni smo, ispunili smo očekivanja projekta i nadam se da će i u budućnosti biti sličnih projekata tako da mladi mogu da razvijaju svoje vještine” – kazala je.  

Naša sagovornica je istaknula da će posljednja radionica za učesnike projekta “Mladi lideri” biti podijeljena u dva modula.

“U pitanju su dvije radionice, međutim došli smo na ideju da to povežemo. Cilj prve radionice jeste da prepoznaju probleme sa kojima se mladi ljudi susreću u lokalnoj zajednici i da izaberu jedan problem koji će biti napisan kao projektni prijedlog na kraju druge radionice”- kazala je Špago.

“Još uvijek radimo na pripremi plana i programa  za 2023. godinu. Iskreno, mnogo se radujem svim tim aktivnostima. Više ćemo raditi na projektima koji se tiču tjelesnih aktivnosti, izleta i slično. Uporedo s tim ćemo imati i edukacije. Još uvijek neću da otkrivam sve detalje, u narednom periodu imat ćemo priliku da pratimo sva ta dešavanja na zvaničnoj stranici Udruženja “Andalus”” – poručila je Ilhana Špago, koordinatorica projekta “Mladi lideri”.

radiokonjic.ba

20.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima