1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Jeste li znali zbog čega naziv Glavatičevo i zašto je važan Stari grad Kom

Kom u Glavatičevu je bio značajan vojni, privredni i...

Posljednja radionica projekta “Mladi lideri” u petak 23. decembra

Projekat “Mladi lideri” Udruženja “Andalus” traje već 5 mjeseci, a posljednja radionica u sklopu ovog projekta je planirana za petak 23. decembra. Cilj ovog projekta jeste da mladi Konjičani kroz različite radionice savladaju neophodne vještine za tržište rada.  Detaljnije o projektu “Mladi Lideri” za radiokonjic.ba govori Ilhana Špago, koordinatorica projekta: 

“Projekat “Mladi lideri” je projekat Udruženja “Andalus”,a  cilj ovog projekta jeste da 20 mladih prođe određene obuke kako bi izgradili svoje kompetencije i vještine koje su potrebne za tržište rada, a prije svega za međuljudske odnose. Projekat je obuhvatio 11 radionica poput: poslovnog komuniciranja, pisanja CV-a, emocionalna inteligencija, kako da se nose sa stresom ?, kreiranje inovativnih ideja i zadnja naša radionica jeste pisanje projektnog prijedloga”.

“S obzirom da već duži period radim sa mladima, ovo je nešto što je mladima veoma potrebno. U komunikaciji sa mladima smo i osmislili ovaj projekat. Što se tiče odziva, zadovoljni smo, ispunili smo očekivanja projekta i nadam se da će i u budućnosti biti sličnih projekata tako da mladi mogu da razvijaju svoje vještine” – kazala je.  

Naša sagovornica je istaknula da će posljednja radionica za učesnike projekta “Mladi lideri” biti podijeljena u dva modula.

“U pitanju su dvije radionice, međutim došli smo na ideju da to povežemo. Cilj prve radionice jeste da prepoznaju probleme sa kojima se mladi ljudi susreću u lokalnoj zajednici i da izaberu jedan problem koji će biti napisan kao projektni prijedlog na kraju druge radionice”- kazala je Špago.

“Još uvijek radimo na pripremi plana i programa  za 2023. godinu. Iskreno, mnogo se radujem svim tim aktivnostima. Više ćemo raditi na projektima koji se tiču tjelesnih aktivnosti, izleta i slično. Uporedo s tim ćemo imati i edukacije. Još uvijek neću da otkrivam sve detalje, u narednom periodu imat ćemo priliku da pratimo sva ta dešavanja na zvaničnoj stranici Udruženja “Andalus”” – poručila je Ilhana Špago, koordinatorica projekta “Mladi lideri”.

PROČITAJ:   Omar Halilović: "Ovo je veliki uspjeh"

radiokonjic.ba

20.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima