-2.5 C
Konjic
5 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Košarkašice Konjica ostvarile osmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu

ŽKK Konjic je večeras na domaćem terenu pobijedio Čelik...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

FK Igman: Treća uzastopna pobjeda

FK Igman je danas u trećoj pripremnoj utakmici pobijedio...

KK Konjic odigrao prvu utakmicu u nastavku sezone

Košarkaški klub Konjic je večeras na domaćem terenu odigrao...

Ročišta zatvorena za javnost / Oslobođenje saznaje: Kakve tajne krije Šmrkov advokat i sarajevski policajac?

Ročišta koja su u petak u specijalnim sudnicama Suda BiH održana za advokata Zlatka Ibrišimovića i policajca MUP-a KS Amera Selaka, uhapšenih u akciji Bumerang, zatvorena su za javnost. Tužilaštvo BiH tereti Ibrišimovića za organizovani kriminal i pranje novca, a sud mu je u petak odredio jednomjesečni pritvor. Selak je optužen i za odavanje tajnih podataka.

Kupovina nekretnina

Sudije Tatjana Kosović i Stanko Blagić isključili su javnost sa ova dva ročišta na zahtjev advokata Lejle Čović i Alena Nakića i uz saglasnost tužioca Džermina Pašića. Sud je zabranio javnosti da govori o tajnom postupku kako se ne bi ugrozile ranije istrage.

– Objavljivanje određenih podataka moglo bi dovesti do povrede advokatske tajne o pojedinim poslovnim tajnama, rekao je sudija Kosović.

Nezvanično, Tužilaštvo smatra da je Ibrišimović pomogao određenoj kriminalnoj grupi na način da je zajedno sa njima novcem dobijenim prodajom opojnih droga kupovao nekretnine u Sarajevu i drugim zemljama.

Selakov branilac Alen Nakić rekao je da u razlozima Tužilaštva za određivanje pritvora Selaku, kao i u izlaganju odbrane, postoje informacije koje spadaju u domen zaštićenih podataka i čije bi objavljivanje moglo ugroziti postupak koji je u toku.

Krijumčarenje droge

S druge strane, tužilac je rekao i da je u interesu Tužilaštva da informacije koje su važne za ovaj i druge krivične postupke pred ovim sudom budu povjerljive.

Selak je navodno Admiru Arnautoviću Šmrku i članovima njegove kriminalne grupe, koji se terete za šverc droge, dao tajne podatke iz istraga koje su vođene protiv njih i njima bliskih osoba. U okviru ove akcije ranije su uhapšeni i Adis Prašović, inspektor MUP-a KS, te Fahrudin Gačanović, član Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima