15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

Ročišta zatvorena za javnost / Oslobođenje saznaje: Kakve tajne krije Šmrkov advokat i sarajevski policajac?

Ročišta koja su u petak u specijalnim sudnicama Suda BiH održana za advokata Zlatka Ibrišimovića i policajca MUP-a KS Amera Selaka, uhapšenih u akciji Bumerang, zatvorena su za javnost. Tužilaštvo BiH tereti Ibrišimovića za organizovani kriminal i pranje novca, a sud mu je u petak odredio jednomjesečni pritvor. Selak je optužen i za odavanje tajnih podataka.

Kupovina nekretnina

Sadržaj

Sudije Tatjana Kosović i Stanko Blagić isključili su javnost sa ova dva ročišta na zahtjev advokata Lejle Čović i Alena Nakića i uz saglasnost tužioca Džermina Pašića. Sud je zabranio javnosti da govori o tajnom postupku kako se ne bi ugrozile ranije istrage.

– Objavljivanje određenih podataka moglo bi dovesti do povrede advokatske tajne o pojedinim poslovnim tajnama, rekao je sudija Kosović.

Nezvanično, Tužilaštvo smatra da je Ibrišimović pomogao određenoj kriminalnoj grupi na način da je zajedno sa njima novcem dobijenim prodajom opojnih droga kupovao nekretnine u Sarajevu i drugim zemljama.

Selakov branilac Alen Nakić rekao je da u razlozima Tužilaštva za određivanje pritvora Selaku, kao i u izlaganju odbrane, postoje informacije koje spadaju u domen zaštićenih podataka i čije bi objavljivanje moglo ugroziti postupak koji je u toku.

Krijumčarenje droge

S druge strane, tužilac je rekao i da je u interesu Tužilaštva da informacije koje su važne za ovaj i druge krivične postupke pred ovim sudom budu povjerljive.

Selak je navodno Admiru Arnautoviću Šmrku i članovima njegove kriminalne grupe, koji se terete za šverc droge, dao tajne podatke iz istraga koje su vođene protiv njih i njima bliskih osoba. U okviru ove akcije ranije su uhapšeni i Adis Prašović, inspektor MUP-a KS, te Fahrudin Gačanović, član Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima