back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Saopštenje FK Igman

FK Igman Konjic danas se oglasio saopštenjem za javnost, koje emitujemo u cjelosti. U saopštenju se navodi:

“Gostujući na nekom od medija, g-din Amar Osim je lakomisleno, a iskreno se nadamo ne i zlonamjerno izjavio da naš klub „nikakvu tradiciju nema“.

Na zahtjev mnogobrojnih simpatizera upoznati ćemo ga sa osnovnim činjenicama. Godine 2020 izdata je knjiga „100 godina fudbala u Konjicu“, u kojoj je argumentovano uz mnogobrojne fotografije, opisan put našeg kluba kroz čitavo jedno stoljeće. Vrijednost knjige je još veća, uzimajući u obzir da je u posljednjoj agresiji naš stadion izgorio a sa njim nažalost i gotovo cijela arhiva.  Zahvaljujući Konjičanima koji su ujedinili sredstva znanje, ugled, bez neke velike kuknjave stadion je obnovljen i izgleda ljepši nego ikad, a tek smo počeli. Za ovaj period dres FK Igman nosilo je hiljade zlatnih momaka, najviše smo ponosni na one iz naših redova koji su dali živote za našu domovinu,  a da u Konjicu znamo igrat „lopte“ potvrđuju imena Joze Pekića, Dragana Jakovljevića, Davora Jozića (najbolji igrač reprezentacije Jugoslavije na mundijalu 1990), Ibrahima Dure (član reprezentacije BiH na prvoj zvaničnoj utakmici), Smaila Prevljaka, naš Nedim Jusufbegović je član stručnog štaba reprezentacije BiH itd.

Ono sa čime se ponosimo je da smo dobri domaćini, pa smo tako i klub o kojem je g-din Osim u najvećem dijelu svog kastrovskog izlaganja pričao, dva puta u pripremnom procesu ugostili na našem terenima i ako bude sreće i opet ćemo. Bez ikakve namjere da ulazimo u bilo kakve polemike sportski pozdrav svim iskrenim ljubiteljima fudbalske igre, a pogotovo našim simpatizerima u BiH i inostranstvu.

P.S. Obzirom da volite portale i podcaste na istim, nedavno je jedan portal objavio grbove BiH klubova kroz historiju, grb FK Igmana je jedan od rijetkih koji se nije mijenjao kroz čitavo stoljeće”.

Pametnom dosta!”, navodi se u saopštenju FK Igman Konjic.

radiokonjic.ba

30.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

Prethodni članak
Sljedeći članak