18.3 C
Konjic
31 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Program Manifestacije Dani Grada Konjica 2023

01.juni – 02.juli 2023. Danas je prezentovan program obilježavanja 16.juna...

Konjic: Sutra obustava saobraćaja

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić donio je Odluku o izmjeni...

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić povodom smrti Emira Bubala: „Ostavio je snažan pečat razvoju Konjica“

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić povodom smrti bivšeg načelnika Općine...

Prva osnovna škola Konjic danas obilježila Dan škole

Prisutni gosti uživali su u zabavnom programu kojeg su...

Grad Konjic: Sutra komemoracija Emiru Bubalu

Grad Konjic obavještava građane Konjica i javnost da će...

Sastanak predstavnika Vlade HNK i Ureda Svjetske banke u BiH

Marko Arapović, šef Kabineta predsjednika Vlade HNK, sa saradnicima, danas je primio predstavnike Ureda Svjetske banke u BiH koje je predvodio Yuriy Myroshnychenko, voditelj projekta i viši specijalist za energiju.

Današnji sastanak nastavak je razgovora o projektu Svjetske banke pod nazivom ”Projekat unapređenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini”. Još jednom je istaknuto kako ovaj projekat ima za cilj unapređenje upravljanja kvalitetom zraka, te smanjenje emisije zagađivača zraka iz grijanja u stambenom sektoru i saobraćaju.

Šef Kabineta Arapović potvrdio je neupitnu spremnost Vlade HNK za učestvovanjem u Projektu naglasivši kako su aktivnosti predložene Projektom u skladu sa Strategijom razvoja HNK za period od 2021. do 2027. godine.

”Projekat unapređenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini” sastavljen je od četiri sastavnice, od kojih su jačanje monitoringa i upravljanje kakvoćom zraka i  povećanje održivog grijanja i energetska efikasnost u porodičnim kućama predviđeni za HNK.

Zaključeno je kako će se na zajedničkom sastanku predstavnika Svjetske banke, Federacije BiH i kantona zainteresovanih za ovaj projekat, a koji će biti održan krajem sedmice u Sarajevu, dogovoriti načini i modaliteti njegove implementacije.

Inače, sastanku su prisustvovali: Claudio Protano, specijalist za energiju, Mustafa Čopelj, savjetnik s područja energije, Samir Sunagić i Tamara Glavnić, Fond za zaštitu okoliša HNK, Svjetlana Stanić-Koštroman, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, te Veselko Luburić i Darko Juka, savjetnici premijera HNK.

Ured Vlade HNK za odnose s javnošću

24.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima