Drugi upravo čitaju

Sastanak predstavnika Vlade HNK i Ureda Svjetske banke u BiH

Marko Arapović, šef Kabineta predsjednika Vlade HNK, sa saradnicima, danas je primio predstavnike Ureda Svjetske banke u BiH koje je predvodio Yuriy Myroshnychenko, voditelj projekta i viši specijalist za energiju.

Današnji sastanak nastavak je razgovora o projektu Svjetske banke pod nazivom ”Projekat unapređenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini”. Još jednom je istaknuto kako ovaj projekat ima za cilj unapređenje upravljanja kvalitetom zraka, te smanjenje emisije zagađivača zraka iz grijanja u stambenom sektoru i saobraćaju.

Šef Kabineta Arapović potvrdio je neupitnu spremnost Vlade HNK za učestvovanjem u Projektu naglasivši kako su aktivnosti predložene Projektom u skladu sa Strategijom razvoja HNK za period od 2021. do 2027. godine.

”Projekat unapređenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini” sastavljen je od četiri sastavnice, od kojih su jačanje monitoringa i upravljanje kakvoćom zraka i  povećanje održivog grijanja i energetska efikasnost u porodičnim kućama predviđeni za HNK.

Zaključeno je kako će se na zajedničkom sastanku predstavnika Svjetske banke, Federacije BiH i kantona zainteresovanih za ovaj projekat, a koji će biti održan krajem sedmice u Sarajevu, dogovoriti načini i modaliteti njegove implementacije.

Inače, sastanku su prisustvovali: Claudio Protano, specijalist za energiju, Mustafa Čopelj, savjetnik s područja energije, Samir Sunagić i Tamara Glavnić, Fond za zaštitu okoliša HNK, Svjetlana Stanić-Koštroman, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, te Veselko Luburić i Darko Juka, savjetnici premijera HNK.

Ured Vlade HNK za odnose s javnošću

24.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima