3.5 C
Konjic
4 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Nejra Ćibo: “Obrazovanje je put, a ne cilj”

Da u znanje vrijedi ulagati i da se svaki...

Konjičanka Nedžma Mahmutović kreirala edukativne bojanke za djecu

Da se znanje, rad i trud isplati, pokazuje primjer...

FHMZ: Narandžasti meteoalarm od 4. februara 2023. od 00:00 sati do 4. februara 2023. do 23:59 sati.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje zbog vjetra čiji intenzitet...

Medžlis islamske zajednice Konjic: Uručeno 115 hedija za novorođenu djecu u 2022.godini

Fond za roditeljstvo Medžlisa islamske zajednice Konjic postoji od...

Radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona ulaze u završnu fazu

Na zadovoljstvo Konjičana, a posebno vjernih navijača Fudbalskog kluba...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Sastanak predstavnika Vlade HNK i Ureda Svjetske banke u BiH

Marko Arapović, šef Kabineta predsjednika Vlade HNK, sa saradnicima, danas je primio predstavnike Ureda Svjetske banke u BiH koje je predvodio Yuriy Myroshnychenko, voditelj projekta i viši specijalist za energiju.

Današnji sastanak nastavak je razgovora o projektu Svjetske banke pod nazivom ”Projekat unapređenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini”. Još jednom je istaknuto kako ovaj projekat ima za cilj unapređenje upravljanja kvalitetom zraka, te smanjenje emisije zagađivača zraka iz grijanja u stambenom sektoru i saobraćaju.

Šef Kabineta Arapović potvrdio je neupitnu spremnost Vlade HNK za učestvovanjem u Projektu naglasivši kako su aktivnosti predložene Projektom u skladu sa Strategijom razvoja HNK za period od 2021. do 2027. godine.

”Projekat unapređenja kvalitete zraka u Bosni i Hercegovini” sastavljen je od četiri sastavnice, od kojih su jačanje monitoringa i upravljanje kakvoćom zraka i  povećanje održivog grijanja i energetska efikasnost u porodičnim kućama predviđeni za HNK.

Zaključeno je kako će se na zajedničkom sastanku predstavnika Svjetske banke, Federacije BiH i kantona zainteresovanih za ovaj projekat, a koji će biti održan krajem sedmice u Sarajevu, dogovoriti načini i modaliteti njegove implementacije.

Inače, sastanku su prisustvovali: Claudio Protano, specijalist za energiju, Mustafa Čopelj, savjetnik s područja energije, Samir Sunagić i Tamara Glavnić, Fond za zaštitu okoliša HNK, Svjetlana Stanić-Koštroman, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, te Veselko Luburić i Darko Juka, savjetnici premijera HNK.

Ured Vlade HNK za odnose s javnošću

24.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima