20.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Sutra prekid generalnog štrajka u Domu zdravlja Konjic

Uposlenici Doma zdravlja Konjic, koji su stupili u generalni štrajk 14.novembra 2022.godine, sutra prekidaju štrajk; za v.d. direktora Doma zdravlja Konjic imenovan dr. Džemal Hajduk

Amer Kerić, predsjednik Nezavisnog sidikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic, potvrdio je danas za radiokonjic.ba da se sutra prekida generalni štrajk u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kerić je podsjetio da su članovi Nezavisnog sidikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic 14.novembra 2022.godine stupili u generalni štrajk zbog niza loših dešavanja koja su se vezala za ovu zdravstvenu ustanovu.
„Nakon tri mjeseca štrajka osvanuli su neki bolji dani. Osnivač je posredstvom Upravnog odbora spoznao istinitost nekakvih naših tvrdnji da se loše rukovodilo našom ustanovom. U petak, 3.februara, je došlo do smjene aktuelnog menadžmenta i Upravni odbor Doma zdravlja Konjic je imenovao za direktora doktora Džemala Hajduka, koji je na kratkom sastanku sa Predsjedništvom sindikata potvrdio svoje vizije koje je imao za razvoj primarne zdravstvene zaštite u Konjicu. Od naša dva zahtjeva, to je jedan koji je ispunjen. Vidimo da će se od strane Uprave pristupiti jednoj značajnoj analizi i trenutnom dejstvu u rješavanju problema u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“ – rekao je Amer Kerić i dodao da se ne može očekivati da će se brzo riješiti svi finansijski dugovi.
„Zasigurno je to da su vizije o razvoju, proširenju naših aktivnosti jedan garant boljim danima u Domu zdravlja Konjic. U narednim danima ćemo gledati na nekoj brzini implementacije naših drugih zahtjeva, a to su one naše, dvije zaostale plate“ – izjavio je Amer Kerić.

sutra prekid generalnog štrajka u domu zdravlja konjic
Amer Kerić

Dr. Džemal Hajduk, koji je za radiokonjic.ba dao prvu izjavu u svojstvu v.d. direktora Doma zdravlja Konjic, je potvrdio da je u petak na sjednici UO Doma zdravlja Konjic imenovan za vršioca dužnosti Doma zdravlja Konjic na period od tri mjeseca.
„Istoga dana, nakon imenovanja sam obavio i razgovor sa sindikatom Doma zdravlja Konjic gdje smo postigli Sporazum o prekidu štrajka koji bi trebalo sutra zvanično biti potpisan, kako bi se vratili jednom normalnom radu. Razlog prekida štrajka je bio iznošenje plana i raspravljanje o svim gorućim problemima i poslovima koji ćemo raditi da bi stabilizovali našu finansijsku situaciju koja vlada u našoj ustanovi prethodnih godina, da ne bi dolazilo u narednom periodu do obustava plata, materijaln tehničkih sredstava, generalno da ne dođe u pitanje funkcionisanje Doma zdravlja Konjic. To su neki prvi koraci i ojačati plan aktivnosti koje možemo uraditi da bi se poboljšalo stanje samofinansiranja i način organizacije rada Doma zdravlja Konjic“ – izjavio je za radiokonjic.ba dr. Džemal Hajduk, v.d. direktora Doma zdravlja Konjic.

sutra prekid generalnog štrajka u domu zdravlja konjic
Dr Džemal Hajduk

radiokonjic.ba

05.02.2023

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima