U nedjelju obilježavanje 29. godišnjice od operacije “Jezero 94”

0

U nedjelju 10. septembra JOB Branilaca Konjica i UG „Četvrta muslimanska“ organizuju obilježavanje 29. godišnjice od operacije „Jezero 94“ na lokalitetu „Gluhi do – Ljubina“. Program počinje okupljanjem na šehidskom mezarju kod Čaršijske džamije, kazao je za radiokonjic.ba ratni komandant Četvrte muslimanske brigade, Muderis Nezim Halilović.

„U zoni odgovornosti Četvrtog korpusa ova operacija je jedna od najznačajnijih, naročito kada je u pitanju Konjic. Tako da je od iznimnog značaja da se obilježavanjem prisjetimo odbrane našeg herojskog Konjica i oslobađanja Ljubine kao jedne od ključnih kota iznad Konjica.

U povodu obilježavanja 29. godine od operacije „Jezero 94“ organizuje se program koji počinje u 9:45 sati okupljanjem kod Čaršijske džamije na šehidskom mezarju, gdje će se proučiti fatiha. Nakon obilaska spomen sobe planiran je polazak ispred Čaršijske džamije, odakle je obezbijeđen prevoz. U Bijeloj je planirano da se u 10:15 sati održi kratki historijski čas i učenje fatihe, a poslije toga se ide u pravcu Gluhog dola gdje će u 11:00 sati biti održan čas historije. Podne namaz je u 13:00 sati, poslije toga je u 13:15 zajednički ručak i povratak“, kazao je Halilović, koji je istaknuo da je važno prisjetiti se slavnih dana herojske odbrane Bosne i Hercegovine.

radiokonjic.ba

08.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267