back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

Uhvaćeni u švercu farova, filtera… za kamione: Poznato kolika je vrijednost dijelova

Ovlašteni službenici Direkcije za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, u akciji kodnog naziva Daf oduzeli su veću količinu raznih dijelova za teretna i osobna vozila u vrijednosti od 145.000 KM.

Ovlašteni službenici RC Tuzla su fizičkim licima privremeno oduzeli predmete za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Naime, ovlaštena službena lica Grupe za borbu protiv krijumčarenja na osnovu dostupnih informacija o nepravilnostima u poslovanju određenog fizičkog lica, izvršili su provjeru prometa i porijekla robe na dvije lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog porijekla za za koje nije postojala zakonski propisana dokumentacija. Pronađeno je 1.786 dijelova za teška motorna vozila. Radi se o farovima, elektronici, filterima…

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za implementaciju propisa RC Tuzla, detaljnim pregledima uz korištenje specijalističke opreme u CI Tuzla i GP Karakaj pronašli su neprijavljenu robu (autodijelovi, motocikli, trimeri, razna oprema ), gdje su pravna i fizička lica namjeravala proći carinski postupak bez plaćanja uvoznih dažbina, prenosi Federalna.ba.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima