15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

Uspostavljen saobraćaj na M-17 od Podorašca do Ivan-sedla za sve kategorije vozila

Magistralni put M-17, koji je od jutros na dijelu od Podroašca do Ivan-sedla bio blokiran za šlepere i kamione sa prikolicom, je u poslijepodnevnim satima pušten za saobraćanje svih kategorija vozila, potvrdio nam je Ismail Kadić, rukovodioca Operativnog centra PU Konjic.

“Prema informacijama sa terena od patrola policije, stanje na dijelu puta M-17 od Podorašca do Ivan-sedla je normalizovano i sada je omogućen saobraćaj za sve kategorije vozila i nema obustava. I dalje važi obaveza korištenja lanaca, a sigurno će patrole policije nastaviti sa aktivnostima kontrole i obilaska ove putne komunikiacije i ukoliko se ukaže potreba, ponovo će postupiti u saaldu sa situacijom na terenu. Vozačima preporuka da na put ne kreću bez lanaca”-kazao je Kadić.

Uspostavljen saobraćaj na M-17 od Podorašca do Ivan-sedla za sve kategorije vozila
U toku je čišćenje saobraćajnica

Radnici JKP “Standard” Konjic su od jutros na terenu, kao i mehanizacija. Čiste se gradske ulice, a u toku dana će se čišćenje obavljati i u prigradskim naseljima, ali i prema Homolju, Galjevu i Brđanima, kazao je Samir  Memić, direktor JKP “Standard” Konjic.

“Prema operativnom planu zimskog održavanja, mi smo jutros izašli na teren i čiste se gradske ulice. Planiramo u poslijepodnevnim satima da dođemo i do naselja Homolje, Galjevo i Brđani. Apelujem na vlasnike, čiji su automobili parkirani na kolovozima i pješačkim stazama, što nam stvara dodatni problem, da ih preparkiraju na druga mjesta “-naveo je Memić.

Uspostavljen saobraćaj na M-17 od Podorašca do Ivan-sedla za sve kategorije vozila
U toku čišćenje saobraćajnica

Kontaktirali smo danas i predsjednike mjesnih zajednic kakao bismo saznali kakva je situacija na terenu.

Emin Hebibović, predsjednik MZ Glavatičevo, kazao je da je prohodan put od Konjica do Bjelimića i da su mašine u toku jutarnjih sati radile na čišćenju ovog regionalnog puta.

“Visina snježnog pokrivača u Glavatičevu iznosi oko 25 cm i većina lokalnih puteva je neprohodna za putnička vozila, izuzev za terenska vozila. Trenutno imamo električne energije, mada je u toku jutra dolazilo do prekida i ekipe Elektrodistribucije su bile na terenu kako bi otklonile kvarove”-rekao je Hebibović.

Muhamed Mravović, predsjednik MZ Neretvica, kazao je da da se putevi čiste i da će mašine čistiti do Kragulje.

“Lokalne puteve čiste mještani onoliko koliko mogu, a visina snijega varira, ali otprilike iznosi oko 20 cm. Snabdjevanje električnom energijom je nestabilno i često dolazi do nestanka energije. Put je prohodan do Parsovića i dalje za putnička vozila uz adekvatnu zimsku opremu”-naveo je predsjednik Mjesne zajednice Neretvica.

Mujo Avdibegović, predsjednik MZ Bradina, kaže da su ekipe na terenu i radi se na čišćenju.

“Nisu prohodni svi putevi na području mjesne zajednice, ali radi se na tome i već od sutra će početi i čišćenje lokalnih puteva. Imamo uredno snabdjevanje električnom energijom i nema nekih većih problema.Visina snijega je oko 30 cm, a u višim predjelima imamo jake udare vjetra i prave se snježni nanosi, tako da smetovi iznose i preko metar”-kazao je Avdibegović.

radiokonjic.ba

21.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima