back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Uspostavljen saobraćaj na M-17 od Podorašca do Ivan-sedla za sve kategorije vozila

Magistralni put M-17, koji je od jutros na dijelu od Podroašca do Ivan-sedla bio blokiran za šlepere i kamione sa prikolicom, je u poslijepodnevnim satima pušten za saobraćanje svih kategorija vozila, potvrdio nam je Ismail Kadić, rukovodioca Operativnog centra PU Konjic.

“Prema informacijama sa terena od patrola policije, stanje na dijelu puta M-17 od Podorašca do Ivan-sedla je normalizovano i sada je omogućen saobraćaj za sve kategorije vozila i nema obustava. I dalje važi obaveza korištenja lanaca, a sigurno će patrole policije nastaviti sa aktivnostima kontrole i obilaska ove putne komunikiacije i ukoliko se ukaže potreba, ponovo će postupiti u saaldu sa situacijom na terenu. Vozačima preporuka da na put ne kreću bez lanaca”-kazao je Kadić.

uspostavljen saobraćaj na m-17 od podorašca do ivan-sedla za sve kategorije vozila
U toku je čišćenje saobraćajnica

Radnici JKP “Standard” Konjic su od jutros na terenu, kao i mehanizacija. Čiste se gradske ulice, a u toku dana će se čišćenje obavljati i u prigradskim naseljima, ali i prema Homolju, Galjevu i Brđanima, kazao je Samir  Memić, direktor JKP “Standard” Konjic.

“Prema operativnom planu zimskog održavanja, mi smo jutros izašli na teren i čiste se gradske ulice. Planiramo u poslijepodnevnim satima da dođemo i do naselja Homolje, Galjevo i Brđani. Apelujem na vlasnike, čiji su automobili parkirani na kolovozima i pješačkim stazama, što nam stvara dodatni problem, da ih preparkiraju na druga mjesta “-naveo je Memić.

uspostavljen saobraćaj na m-17 od podorašca do ivan-sedla za sve kategorije vozila
U toku čišćenje saobraćajnica

Kontaktirali smo danas i predsjednike mjesnih zajednic kakao bismo saznali kakva je situacija na terenu.

Emin Hebibović, predsjednik MZ Glavatičevo, kazao je da je prohodan put od Konjica do Bjelimića i da su mašine u toku jutarnjih sati radile na čišćenju ovog regionalnog puta.

“Visina snježnog pokrivača u Glavatičevu iznosi oko 25 cm i većina lokalnih puteva je neprohodna za putnička vozila, izuzev za terenska vozila. Trenutno imamo električne energije, mada je u toku jutra dolazilo do prekida i ekipe Elektrodistribucije su bile na terenu kako bi otklonile kvarove”-rekao je Hebibović.

Muhamed Mravović, predsjednik MZ Neretvica, kazao je da da se putevi čiste i da će mašine čistiti do Kragulje.

“Lokalne puteve čiste mještani onoliko koliko mogu, a visina snijega varira, ali otprilike iznosi oko 20 cm. Snabdjevanje električnom energijom je nestabilno i često dolazi do nestanka energije. Put je prohodan do Parsovića i dalje za putnička vozila uz adekvatnu zimsku opremu”-naveo je predsjednik Mjesne zajednice Neretvica.

Mujo Avdibegović, predsjednik MZ Bradina, kaže da su ekipe na terenu i radi se na čišćenju.

“Nisu prohodni svi putevi na području mjesne zajednice, ali radi se na tome i već od sutra će početi i čišćenje lokalnih puteva. Imamo uredno snabdjevanje električnom energijom i nema nekih većih problema.Visina snijega je oko 30 cm, a u višim predjelima imamo jake udare vjetra i prave se snježni nanosi, tako da smetovi iznose i preko metar”-kazao je Avdibegović.

radiokonjic.ba

21.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima