15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

„Zimski grad Konjic“: Konjičke mališane večeras zabavljali Latif  i Mravko Travko

Večeras je u sklopu manifestacije „Zimski grad Konjic“ pozdravnom pjesmom muzičar i kompozitor Latif Moćević razigrao konjičke mališane na platou kod male fontane, gdje se i održavaju programi ove manifestacije, te je zajedno sa Mravkom Travkom vodio mališane na nezaboravno putovanje kroz muziku i učenje.

Latif, i maloj raji omiljeni lik, Mravko Travko su se istinski potrudili da, izvodeći svoje prepoznatljive hitove, mališanima pruže nezaboravno druženje. Tako je mala raja zajedno sa njima uz igru i ples otpjevala pjesme: „Hvala mama“, „Teta pričalica“, „Golubarko“, „Vjeverica“, „Zima“ i mnoge druge.

„Zimski grad Konjic“: Konjičke mališane večeras zabavljali Latif  i Mravko Travko
“Zimski grad Konjic”: Latif Moćević i Mravko Travko zabavljali Konjičke mališane

Latif Moćević zahvalio se organizatorima manifestacije „Zimski grad Konjic“ što su mu pružili priliku da bude dio ove zimske čarolije i da se druži sa konjičkim mališanima.

„Zimski grad Konjic“: Konjičke mališane večeras zabavljali Latif  i Mravko Travko
Latif Moćević

„ U vremenu kada je vrlo teško naći koncept kako odgojiti našu djecu na zdrav način, ovakvi programi su zaista blago. Ujedno je to i nama prilika da damo sve ono što mi možemo dati na putu da djeca odrastaju u zdrave ljudi koji će graditi zdravo društvo. Po večerašnjim rekacijama mališana, reklo bi se da će ponovo doći da se družimo i u subotu“ kazao je za Radio Konjic Latif Moćević.

A osim mališana, večeras su izvedbom pjesmica Latifa i Mravka Travka uživali i njihovi roditelji.

„Bilo mi je zabavno večeras i divne pjesmice su izvodili Latif i Mravko Travko, uživale smo i ja i moja djevojčica. Posebno mi je drago što su ovakvi programi kao večerašnji u okviru manifestacije „Zimski Grad Konjic“ posvećeni djeci“ naglasila je sugrađanka Šejla Hebibović.

„Zimski grad Konjic“: Konjičke mališane večeras zabavljali Latif  i Mravko Travko
Šejla Hebibović

Na večerašnjem koncertu, uživali su i najmlađi. Admira Herić majka dviju djevojčica, od osam i od godinu dana, uživala je u programu Latifa Moćevića, a za radiokonjic.ba je kazala: „Moja djevojčica je najmađi gost večeras ovdje, što mi je posebno drago. Pratim sve programe manifestacije koji su namjenjeni za djecu i podržavam ovakve manifestacije, te se iskreno nadam da će se u budućem peridu češće organizovati slične manifestacije“.

„Zimski grad Konjic“: Konjičke mališane večeras zabavljali Latif  i Mravko Travko
Admira Herić

Latif Moćević i Mravko Travko istim programom u sklopu manifestacije „Zimski grad Konjic“ će ponovo zabavljati konjičke mališane u subotu, 7.januara, od 13:00 sati na platou kod male fontane.

„Zimski grad Konjic“ se održava pod pokroviteljstvom Grada Konjica, a u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic i Vijeće mladih Konjic. Medijski pokrovitelj je Radio Konjic.

radiokonjic.ba

05.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima