13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

„Zimski grad Konjic“: Konjičke mališane večeras zabavljali Latif  i Mravko Travko

Večeras je u sklopu manifestacije „Zimski grad Konjic“ pozdravnom pjesmom muzičar i kompozitor Latif Moćević razigrao konjičke mališane na platou kod male fontane, gdje se i održavaju programi ove manifestacije, te je zajedno sa Mravkom Travkom vodio mališane na nezaboravno putovanje kroz muziku i učenje.

Latif, i maloj raji omiljeni lik, Mravko Travko su se istinski potrudili da, izvodeći svoje prepoznatljive hitove, mališanima pruže nezaboravno druženje. Tako je mala raja zajedno sa njima uz igru i ples otpjevala pjesme: „Hvala mama“, „Teta pričalica“, „Golubarko“, „Vjeverica“, „Zima“ i mnoge druge.

„zimski grad konjic“: konjičke mališane večeras zabavljali latif  i mravko travko
“Zimski grad Konjic”: Latif Moćević i Mravko Travko zabavljali Konjičke mališane

Latif Moćević zahvalio se organizatorima manifestacije „Zimski grad Konjic“ što su mu pružili priliku da bude dio ove zimske čarolije i da se druži sa konjičkim mališanima.

„zimski grad konjic“: konjičke mališane večeras zabavljali latif  i mravko travko
Latif Moćević

„ U vremenu kada je vrlo teško naći koncept kako odgojiti našu djecu na zdrav način, ovakvi programi su zaista blago. Ujedno je to i nama prilika da damo sve ono što mi možemo dati na putu da djeca odrastaju u zdrave ljudi koji će graditi zdravo društvo. Po večerašnjim rekacijama mališana, reklo bi se da će ponovo doći da se družimo i u subotu“ kazao je za Radio Konjic Latif Moćević.

A osim mališana, večeras su izvedbom pjesmica Latifa i Mravka Travka uživali i njihovi roditelji.

„Bilo mi je zabavno večeras i divne pjesmice su izvodili Latif i Mravko Travko, uživale smo i ja i moja djevojčica. Posebno mi je drago što su ovakvi programi kao večerašnji u okviru manifestacije „Zimski Grad Konjic“ posvećeni djeci“ naglasila je sugrađanka Šejla Hebibović.

„zimski grad konjic“: konjičke mališane večeras zabavljali latif  i mravko travko
Šejla Hebibović

Na večerašnjem koncertu, uživali su i najmlađi. Admira Herić majka dviju djevojčica, od osam i od godinu dana, uživala je u programu Latifa Moćevića, a za radiokonjic.ba je kazala: „Moja djevojčica je najmađi gost večeras ovdje, što mi je posebno drago. Pratim sve programe manifestacije koji su namjenjeni za djecu i podržavam ovakve manifestacije, te se iskreno nadam da će se u budućem peridu češće organizovati slične manifestacije“.

„zimski grad konjic“: konjičke mališane večeras zabavljali latif  i mravko travko
Admira Herić

Latif Moćević i Mravko Travko istim programom u sklopu manifestacije „Zimski grad Konjic“ će ponovo zabavljati konjičke mališane u subotu, 7.januara, od 13:00 sati na platou kod male fontane.

„Zimski grad Konjic“ se održava pod pokroviteljstvom Grada Konjica, a u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet Konjic i Vijeće mladih Konjic. Medijski pokrovitelj je Radio Konjic.

radiokonjic.ba

05.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima