back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Zvezda poražena u Madridu nakon loše prve četvrtine, Vildoza dvoznamenkast

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su četvrti uzastopni poraz na startu nove sezone Evrolige. Ovog puta u Madridu, Real je bio bolji sa 72-56.

Naš reprezentativac je odigrao odlično drugu i dio treće četvrtine, ali ga je koštala jako loša prva četvrtina, izgubljena čak 15 poena razlike i bila je ključna. Ni u jednom trenutku naš tim nije došao do prednosti, čak ni do izjednačenja.

Crveno-beli su od starta bili u inferiornoj poziciji, Real je vodio 4:0. Dobrić je potom uzvratio trojkom, ali je Gabrijel Dek odmah uzvratio na isti način.

Srbi nisu imali rešenje za Ćacu Rodrigeza, koji je lako proverio saigrače ispod koša, što je rezultiralo brojnim zakucavanjima.

Nakon jednog takvog Vincenta Poirea, Madriđani su nakon nepunih sedam minuta igre došli do dvocifrenog vodstva (18-7), a najviše se istakao francuski košarkaš Cornelius.

Nakon što je Zvezda za osam minuta pala na samo 7 poena, Holand je tu stativu probio ulaskom u igru ​​kada je odmah pogodio trojku za 21-10, ali je na drugoj strani počastio protivnika faulirajući Giannana Musu na trojci. pucao.

Nakon dva izvedena bacanja bh. reprezentativca i još jednog koša Poirea, rezultat nakon prvih 10 minuta bio je velikih 25-10 za Kraljevski klub.

Zvezdino najnovije pojačanje, Luka Wildoz, dobio je veliku minutažu odmah u prvom meču, ali je u prvoj četvrtini imao uglavnom neuspešne solo akcije.

Međutim, Argentinac se razigrao u drugom dijelu utakmice i bio najzaslužniji što je zaostatak do poluvremena skoro prepolovljen, prvenstveno sa dvije povezane trojke, kada je njegov tim smanjio na pristojnih 35-28. sa nešto manje od dvije i po minute do pauze.

Pokušao je da parira Wildozu i trećim šutem van linije 6.75, ali nije uspio iz velike udaljenosti u početku napada. U početnoj fazi ove deonice izabranici Vlade Jovanovića su nastavili da nose Džona Holanda, nekad trojkom, nekad igrom saigrača.

Iskusni Stefan Marković je 20 sekundi pre kraja poluvremena protraćio ceo napad, koji je završio nerazumnom trojkom koju je Dek brzo kaznio na drugoj strani za prednost domaćih 39-30, kakva je bila situacija na polovini. poenta igre.

Još jedno nedavno pojačanje našeg tima, Miroslav Raduljica, dobio je veliku minutažu tokom prve četvrtine, ali je za skoro 5 minuta utakmice upisao samo dvije izgubljene lopte, dok je u napadu bio potpuno neutralisan.

Nakon povratka na parket istakao se Vildoza sa dvije asistencije, a Real je za četiri minuta imao samo 3 poena, koje je na početku ovog dijela postigao Abalde. No, trojku je odmah uzvratio Ben Bentil, što je bio početak serije crveno-bijelih od 7-0, kada su došli na samo -3 (42-39).

Sa još jednom trojkom Bentila, naši su se približili na 2 poena zaostatka (44-42), ali je Real ubrzo stegnuo odbranu i odvojio se na 50-42 nakon Rodriguezove kontre (50-42), kada je Jovanović sa tri odredio tajm-aut. minuta do kraja na kraju treće trećine.

Ubrzo je Ivanović promašio potpuno otvoren udarac iz kornera, a Vildoza ga je pronašao, što je na drugoj strani kaznio Musa trojkom, kada je prednost već bila dvocifrena, a španski tim vodio 54-42. . , nakon niza od 10 uzastopnih poena.

U posljednjem trenutku ove dionice Wildoza je desetim poenom povećao rezultat na 54-44 prije ulaska u posljednjih 10 minuta.

Sa 5 uzastopnih koševa Bentila i njegovim novim trojkama, Zvezda je nagovestila potencijalno uzbudljivu završnicu na pet minuta do kraja, kada je pala na 57-50.

Nakon toga u napadu je zaigrao i Hasan Martin koji je sa 4 poena smanjio na -5, ali je ekipa Ćusa Matea do kraja utakmice bila bolja i ubjedljivo slavila.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Gabriel Dek sa višebojom od 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Dzanan Musa je dodao 13, a Gershon Yabusele 11 poena.

Kod Zvezde sjajan je bio Ben Bentil sa 17 poena (trojke 3/6), uz 5 skokova, a jedini dvocifren sa njim bio je debitant Luka Wildoz sa 10 poena, uz 3 završna dodavanja.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima