back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

(FOTO) Važna pobjeda Željezničara na gostovanju kod Tuzla Cityja, Plavi se vratili na treće mjesto na tabeli

U posljednjoj utakmici 16. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri Željezničara su u Srebreniku savladali Tuzla City rezultatom 2:1 i tako ostali u borbi za vrh tabele. Ono što je zanimljivo jeste da oba selektora, Dragan Jović sa jedne, i Edis Mulalić sa druge, nisu mogli da predvode svoje timove na ovom meču, Jović zbog bolesti, a Mulalić zbog suspenzije, ali to nije sprečilo njihove izabranike. one od igranja dobre utakmice.

U desetoj minuti utakmice gosti su tražili najstrožu kaznu nakon Čelikovića na Amoahu, ali glavni sudija Josip Martinović nije pokazao na belu, jer je deset minuta kasnije Mehidić glavom prošao pored gola gostiju. golman. U 28. minuti utakmice domaći su imali najbolju priliku na utakmici, ali je Mišićev udarac sa dvadesetak metara zaustavio Bender.

Željezničar je ponovo zaprijetio u 30. minuti susreta, ali je golman Tuzlaka bio fantastičan. Semir Štilić je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, a udarac napadača Željezničara Dženisa Beganovića fenomenalno je zaustavio Malcolm Barcola, a šest minuta kasnije udarac Eleoueta otišao je visoko preko gola. U 41. minuti utakmice Bender je ukrotio pokušaj Čelikovića, a gosti su poveli samo minut kasnije.

Santos je primio loptu na lijevoj strani, smjestio se na desnu nogu i potom ubacio u sredinu, nakon čega je Malcom Barcola napravio katastrofalnu grešku i lopta je stigla do Josepha Amoha koji je imao lak zadatak i doveo Željezničar u vodstvo. Prvi je zaprijetio Željezničar u nastavku, preko Brazilca Santosa, čiji je udarac od 56. minute otišao visoko preko gola.

Samo minut kasnije Plavi su udvostručili prednost. Lopta je stigla do Semira Štilića, čiji je udarac odbio Damir Mehidić, ali je lopta prevarila golmana Tuzlaka i završila iza njegovih leđa. U 58. minutu Dženis Beganović je primio loptu od Semira Stilića, ali je ovaj loše šutirao iz idealne pozicije, ostavivši rezultat 2:0, a onda je Dušan Pantelić zapretio na drugoj strani, ali je lopta otišla visoko preko gola.

U 64. minuti susreta Ajdin Nukić je dobio drugi žuti ili crveni karton zbog prekršaja nad Santosom, a iz tog slobodnog udarca Semir Štilić je pokušao zaprijetiti Barcoli, ali je lopta otišla pored gola. Na sljedeću priliku trebalo je čekati do 76. minute utakmice kada je Amoah sjajno proradio Beću koji je bio sam na jedanaest metara od gola Barcole, ali je golman Tuzlaka zaustavio njegov udarac.

Tuzla City je smanjio prednost Željezničara u 79. minuti susreta. Kombinovali su Coulibaly i Mešinović po desnoj strani, mladi bh. reprezentativac je ubacio u sredinu, Mićo Kuzmanović je promašio loptu, a Dušan Pantelić je preciznim udarcem lijevom nogom provjerio Josipa Bendera. Samo četiri minute kasnije, nakon kornera, došlo je do velikog uzbuđenja pred golom Plavih sa Grbavice.

Adrian Mendeš je došao do lopte, ali njegov udarac lijevom nogom nije se našao u mreži Josipa Bendera. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, a Plavi sa Grbavice proslavili su osmi trijumf u sezoni u domaćem takmičenju. Željezničar se pobjedom vratio na treće mjesto na tabeli sa 28 bodova, pet manje od prvoplasiranog Zrinjskog, dok je Tuzla City tek sedmi sa 21 bodom iz 16 odigranih utakmica.

Stadion: Gradski stadion u Srebreniku. Gledaoci: 1,000. Sudija: Martinović Josip (Čapljina). Žuti kartoni: Nukić, Mehidić (Grad Tuzla), Malić, Beganović (Željezničar). Crveni karton: Nukić (Grad Tuzla). Strijelci: 0:1 – Amoah (42), 0:2 – Mehidić (57ag), 1:2 – Pantelić (79).

Grad Tuzla: Barcola; Nukić, Šukilović, Čeliković, Mehidić; Karić, Pantelić (80. Veselinović), Diaby (68. Mešinović), Eleouet, Mišić (62. Coulibaly); Kuzmanović (80. Mendes) Trener: Selver Ahmetović.

Željezničar: Bender; Galić, Kosorić, Drina, Malić (87. Vego); Hodžić, Beća (80. Mekić), Stilić (92. Hajdarević); Amoah (88. Bekrić), Santos (80. Subašić), Beganović. trener: Haris Alihodžić.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima