back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Kiks Željezničara, pobjeda Širokog na Pecari

Fudbaleri Željezničara i Posušja remizirali su na Grbavici 1:1 u posljednjem 19. kolu jesenjeg dijela prvenstva, čime su Plavi propustili priliku da se još više približe vodećim ekipama.

Iako je Željezničar bio bolji rival u prvom poluvremenu, od početka je bila primjetna nesigurnost domaće odbrane i bilo je dosta prostora za goste koji su na kraju zasluženo uzeli bod.Već u 9. minuti Željo je imao odlična prilika za vodstvo kada je Beganović skrenuo jednu loptu nakon udarca Mekića, ali je njegov pokušaj preletio gol. Samo osam minuta kasnije Beganović je odlično šutirao sa distance, ali je slabijom lijevom nogom pogodio stativu.

Već u 19. minuti Štilić je nastradao golmana gostiju Kukića, koji je nogom sjajno odbranio njegov udarac, a 60 sekundi kasnije sjajni golman Posušja je odbranio udarac Drine sa samo pet metara nakon prekida.Kazna za promašaje mogla bi uslijedila je 34. minuta. Razigrala se odbrana Želje predvođena danas slabašnim Benderom, nakon čega se iznenadna šansa pojavila za Bobana, koji je pokušao da “probije” loptu preko golmana Željezničara i to je rezultiralo slabim udarcem pored gola.

Konačno, u 35. minuti Željezničar je poveo. Armin Hodžić je postigao pogodak glavom nakon centaršuta Stilića iz slobodnog udarca, a postigao je gol u trenucima kada je upaljena baklja početkom 35. minute u sklopu proslave 35. rođendana Manijaka. Mogao je Željko riješiti pitanje pobjednika u sudijskom produžetku, ali prosto je nevjerovatno šta su propustili. Sedad Subašić je za nekoliko sekundi imao dva šuta i dvije stopostotne šanse, ali je oba puta promašio sa dužine peterca. Kukić je jednom odbranio, a nakon odbijene lopte šutirao preko gola.

A onda je u 50. minuti Posušje šokiralo Grbavicu. Golman Bender je igrao nekoliko sekundi i izgubio loptu na 30 metara od gola, a pogodio je Toni Jović nakon što je morao da ubaci loptu u praznu mrežu za 1:1.

U 54. minuti se mogao vidjeti potpuni preokret, a Begić je zamalo zakasnio na drugu stativu nakon udarca Jovića, koji je Bender skrenuo u korner, a Plavi su konačno zaprijetili u 59. minuti. Mekić je primio povratnu loptu s lijeve strane i šutirao u nebranjeni dio mreže, ali je jedan od štopera Posušja u posljednjem trenutku odlično izblokirao.

Posušje je bilo bolja ekipa u drugom poluvremenu, a do pobjede su uspjeli u 79. minuti kada je Bender sjajno obranio Bobanov udarac iskosa i rezultat je ostao 1:1 do kraja.

U nadoknadi vremena Luka Malić je dobio drugi žuti karton, a Željezničar je meč završio sa desetoricom.

Željezničar će na otvaranju proljetne sezone ugostiti Igman, dok je Posušje domaćin Leotaru.

U isto vrijeme na Pecari su igrali Široki Brijeg i Tuzla City, a domaći su slavili 1:0, a jedini pogodak postigao je Bagarić u 60. minuti.

Rezultati i strijelci:

Željezničar – Posušje 1:1 (Hodžić 35′ / Jović 50′)

Široki Brijeg – Tuzla City 1:0 (Bagarić 60′)

Objava Kiksa Željezničara, pobjeda Širokog na Pecari prvi put se pojavila na Gol.ba.

gol.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima