back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Muškarac u Austriji krao građevinsku opremu pa je odvozio u BiH

Policija u Austriji uspjela je rasvijetliti pet provala na gradilišta u Štajerskoj, a osumnjičeni je uhapšen po nalogu javnog tužilaštva u Grazu. Optužen je da je odgovoran za pet provala u Donjoj Austriji i Štajerskoj.

Tokom krađa, 30-godišnjak je svoju pažnju prvenstveno usmjerio na građevinsku opremu poput hidrauličnih čekića i vibracionih mašina.

Osumnjičeni je kombijem kompanije prevozio ukradenu robu. Daljnjim policijskim istragama utvrđeno je da su ukradeni predmeti uglavnom odvezeni u Bosnu i Hercegovinu.

Državno tužilaštvo u Gracu naložilo je pretres kuće na adresi stanovanja na području Graca, prenosi austrijski portal Kosmo. Zvaničnici su obezbijedili i brojnu drugu ukradenu robu, pa se ne mogu isključiti ni druga mjesta zločina, prenosi Klix.

Ovaj tridesetogodišnjak je djelimično priznao navedene činjenice. Osim toga, već ima relevantne osude za imovinska krivična djela. Državno tužilaštvo u Gracu naložilo je da bude primljen u zatvor Graz-Jakomini.

Objava Čovjek ukrao građevinsku opremu u Austriji i odnio je u BiH Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima