back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Preminula časna sestra Ljubica Kovač iz Posušja

Ljubica Bernardica Kovač preminula je u 84. godini.

Ljubica Bernardica Kovač, koja ima više od 34 godineproučavao lekovito biljei pravio lekove i preparate. Njegove ljekovite biljke su dobro poznateširom Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Dragi naši, sa tugom u srcima i bolom u duši javljamo vam da je naše časno blago u gospodinu preminulo. Živjela je za sve nas i živjet ćemo u njenom sjećanju. Sjajna žena, veliki borac, veliko srce i duša. Veliki oproštaj, časni naš, moli za nas i čuvaj nas sve od zaštite Gospoda našega, navodi se na stranici Bilje sestre Ljubica, gdje će se obavijestiti i o vremenu i mjestu sahrane.

Sestra Ljubica Kovač rođena je 1939. godine u Posušju, Bosna i Hercegovina, gdje je i odrasla.on je jedno od 11 djecePetar, rođen 1914. i Ruža, rođena 1918. godine. U manastir Kćeri ljubavi Božije stupila je 1956. godine.

Sestrine ljekovite biljke bile su poznate diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Početkom 80-ih, roditelji časne sestre Ljubice Kovačozbiljno su bolesni– majka od Parkinsonove bolesti, a otac od teške anemije i brinula se o njima.

Kongregacija monaha je to dozvolilada bude uz roditelje sve dok postoji potreba.Zahvaljujući njenim čajnim mješavinama, otac je živio još 12 godina, a majka još 15.

Sestra Ljubica Kovač počela je 90-ih godinapripremiti biljne preparateu kući u Posušju i za druge ljude koji su tražili njenu pomoć.

Bila je i saradnica u emisijiHrvatski katolički radio“Volim zeleno – ljekovito i bilje” od aprila do jula 2022.

Na Posušje.info prvi put se pojavila objava preminule časne sestre Ljubice Kovač iz Posušja.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima