back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Muž je Anu ubio i raskomadao dok su djeca spavala na katu?!

Anin telefon nalazio se u blizini njene kuće 1. i 2. januara, a u međuvremenu su istražitelji u podrumu kuće pronašli slomljeni krvavi nož. Brian je uhvaćen na nadzornim kamerama kako kupuje sredstva za čišćenje.

Američke vlasti u saveznoj državi Massachusetts i dalje intenzivno tragaju za Anom Walshe (39). Njen slučaj se i dalje vodi kao slučaj nestale osobe, ali sumnje policije da ju je njen suprug Brian Walshe (46) ubio u novogodišnjoj noći rastu, prenose američki mediji. Briana Walsha je uhapsila policija i trenutno se tereti za ometanje istrage.

Nestanak svoje supruge, unuke Titovog generala, prijavio je samo 3 dana kasnije, a kaucija mu je određena 500.000 dolara.

Prema pisanju američkih medija, istražitelji su na smetlištu u blizini kuće Brianove majke pronašli krvave vreće za smeće, sjekiru, motornu testeru i korištena sredstva za čišćenje.

Guglao ‘kako se riješiti tijela’

Anin telefon nalazio se u blizini njene kuće 1. i 2. januara, a u međuvremenu su istražitelji u podrumu kuće pronašli slomljeni krvavi nož. Brian je uhvaćen na nadzornim kamerama kako kupuje sredstva za čišćenje dok je tvrdio da je otišao s djecom po sladoled. Istražitelji su također otkrili da je na Googleu tražio ‘kako raskomadati tijelo’ i ‘kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma’.

Zbog svega navedenog policija sumnja da je upravo Brian ubio svoju suprugu dok su njihova tri maloljetna sina spavala u kući.

Porodični prijatelji navode da je mogući motiv ubistva to što je Ana radila u Vašingtonu i navodno planirala da napusti Brajana i da se tamo preseli sa decom.

Podsjetimo, Brian je policiji rekao da je svoju nestalu suprugu posljednji put vidio 1. januara ujutro kada je pozvala Uber ili Lyft na aerodrom odakle je trebala da odleti za Washington DC, gdje radi.

Njene kolege su prijavile njen nestanak 4. januara, nakon što se nije pojavila na poslu. Takođe je otkriveno da je signal njenog mobilnog telefona bio lociran u njenoj kući u Cohassetu istog dana kada je nestala.

Brian je izjavio da je 2. januara izveo svoje dijete na sladoled, ali snimci nadzora pokazuju da je tog dana u Home Depotu kupio sredstva za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara.

Muž je ubio Anu i raskomadao je dok su djeca spavala na spratu?! prvi put pojavio na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima