back to top
3.3 C
Konjic
23 Aprila, 2024

Visoka energija u igri je osnovni preduvjet za bilo kakav pozitivan rezultat u sportu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine teško je poražena od Crne Gore u Podgorici (88:69) i tako svela svoje šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo na minimum.

Iako je najavljivano da je nakon promjene selektora sve u redu, najbolje odgovore uvijek daju teren i govor tijela samih igrača na terenu. I bili su prvenstveno nevoljni, a onda i bez ideja i mogućnosti da bilo šta realizuju, jer visoka energija u igri je osnovni preduslov za svaki pozitivan rezultat u današnjem profesionalnom sportu.

– Nismo imali energije. Kao da smo mi bili u drugoj brzini, a oni u četvrtoj. Bili su jači u svim fazama utakmice, a mi smo izgledali jako sporo. Pokušali smo da podignemo energiju, ali to nije bilo dovoljno jer je bila velika rupa u prvom poluvremenu. Energija je bila najvažnija, istakao je i sam trener Adis Bećiragić.

Bh. ekipa je odigrala utakmicu tek u prvih 10 minuta utakmice, a nastup NBA zvijezde Jusufa Nurkića nije donio nikakvu pozitivnu razliku u igri.

– Loše prvo poluvreme nas je koštalo. Loše smo šutirali, promašili slobodna bacanja, gubili lopte. Bilo je jako teško vratiti se protiv jako dobre ekipe. Pogledaćemo utakmicu i vidjeti gdje smo griješili, rekao je Bećiragić.

Visoka energija u igri je osnovni preduslov za svaki pozitivan rezultat u sportu

Adin Vrabac čestitao je Crnogorcima i rekao o lošem učinku BiH:

– Trudili smo se da nađemo svoj ritam igre, uspeli smo za samo nekoliko minuta. Pokušaćemo da shvatimo gde smo pogrešili i da to ispravimo, rekao je Vrabac.

U subotu bh. tim u Skenderiji dočekuje Francusku, ali nastupom u dvorani Morača izabranici Adisa Bećiragića nisu prikazali igru ​​koja bi mogla privući euforičnu podršku publike. Ipak, u subotu u Sarajevu gostuje jedna od najboljih evropskih selekcija, a na igračima je da se pokušaju iskupiti za nemotivisan i jalov nastup. Er.B.

Šta očekivati ​​od ove ekipe?

Bećiragić je u Podgorici koristio 12 igrača: Sani Champara, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Edin Atić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Jusuf Nurkić, John Roberson, Džanan Musa, Miralem Halilović i Ajdin Penava. Ovaj tim bi također trebao predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurobasketu, jer će u njemačkom Kelnu (od 1. do 18. septembra) igrati u grupi B sa domaćinom Njemačkom, Litvanijom, Francuskom, Mađarskom i Slovenijom. Prema dosadašnjim pokazateljima, od njih tamo ne možemo puno očekivati.

Radović: Sve smo provjerili

Crnogorci su već u prvom poluvremenu završili rad sa našim A timom i na osnovu ove pobjede nastavljaju trku za SP sa dobrim izgledima za plasman.

– Pripremili smo se da kontrolišemo tri ključne stvari – tranzicijsku odbranu, defanzivni skok i ritam igre. Kontrolisali smo sve, to je bio ključ naše pobjede, rekao je selektor Crne Gore Boško Radović.

GRUPA F

1. Francuska 7 6 1 156 13

2. Litvanija 7 6 1 51 13

3. Crna Gora 7 5 2 55 12

4. Češka R. 7 3 4 -33 10

5. BiH 7 3 4 -33 10

6. Mađarska 7 3 4 -80 10

7. runda

Mađarska – Litvanija 78:88

Crna Gora – BiH 88:69

Francuska – Češka 95:60

8. kolo (subota)

Češka Republika – Mađarska 18.15

Litvanija – Crna Gora 18.30

Bosna i Hercegovina – Francuska 20.00

The post Visoka energija u igri je osnovni preduvjet za svaki pozitivan rezultat u sportu appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima