back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

REZULTAT POLICIJSKE AKCIJE U Livnu uhićen Sado Đugum, a u Mostaru Ismet Vrce

Na području Hercegovine u toku je velika operacija Federalne uprave policije. Kako piše Avaz, meta pripadnika FUP-a je Sado Đugum, koji je dobro poznat organima gonjenja.

Radnja se odnosi na krivična djela organizovanog kriminala.

U akciji kodnog naziva “Udar”, istražitelji Federalne uprave policije uhapsili su grupu Sade Đuguma na području Mostara 2020. godine.

Osim njega, koji je uhapšen na području Livna slobode, kako navodi Avaz, lišen je i Ismet Vrce zvani Hipa iz naselja Prigrađani kod Mostara.

Sado Đugum već duže vrijeme puni stupce crnih hronika, a javnosti je poznat i po ugrožavanju sigurnosti.

Pripadnici policije Županije Zapadnohercegovačke uhapsili su u aprilu 2019. godine Sada Seferović, koji se predstavlja i kao Sado Đugum, zbog ugrožavanja sigurnosti.

Đugum je uhapšen nakon više od pola godine pod prismotrom policije. I ranije je bio poznat javnosti, a u medijima je predstavljen kao član bajkerske grupe “United Tribuns”, o kojoj je pisao “Avaz”.

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu “Hajduk” o hajdučkom heroju Mijatu Tomiću, koji je prikazan i publici sa ovih prostora u evropskim zemljama. U ovoj produkciji glumi kadiju i komandanta duvanske regije.

  • Hrvatska večeras protiv Danske: Dalić obećao da neće kalkulisati
  • Raste broj agnostika, skeptika i onih koji se izjašnjavaju kao ateisti
  • REZULTAT POLICIJSKE AKCIJE Sado Đugum uhapšen u Livnu, a Ismet Vrce u Mostaru
  • Predstavljamo žiri 23. Festivala mediteranskog filma
  • SAD žele spriječiti potkopavanje Dejtonskog sporazuma

REZULTAT POLICIJSKE AKCIJE Sado Đugum uhapšen u Livnu, a Ismet Vrce u Mostaru Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima