back to top
11.5 C
Konjic
23 Aprila, 2024

Uzgajao marihuanu: Osumnjičeni je priveden

Pripadnici policije u Istočnom Sarajevu uhapsili su Nikolu D. iz Han-Pijeska zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Pozivajući se na inicijale osumnjičenog, iz PU Istočno Sarajevo kazali su da su u objektu u vlasništvu osumnjičenog pronašli improvizovanu laboratoriju za vještački uzgoj marihuane sa većom količinom prateće opreme.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršen je pretres navedenog objekta, pri čemu je izvršena improvizovana laboratorija za vještački uzgoj. opojne droge marihuane pronađena je sa većom količinom prateće opreme neophodne za njen uzgoj u navedenim uslovima – (oko 950 komada saksija, 250 neonskih sijalica, transformatora, ventilatora, grijača i druge opreme), navodi se u saopštenju policije. .

Osumnjičeni je priveden radi saslušanja, a o daljim mjerama odlučit će Tužilaštvo.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima