back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Prijem pripravnika: Vlada HNK-a poziva pravne subjekte na saradnju

Nastavljajući aktivnosti oko brige za mlade visokoobrazovane osobe, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona poziva sve pravne subjekte registrovane u HNK-u da iskažu interes i potrebu za saradnjom u vezi sa prijemom pripravnika. U dopisu u kojem iskazujete interes za prijem pripravnika, potrebno je navesti sljedeće:

– stručna sprema osobe za čiji prijem iskazujete interes (VII. stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje najmanje prvog stepena koje se vrjednuje sa 180 ECTS bodova odgovarajuće struke);

– poslovi radnog mjesta u skladu sa zanimanjem osobe koja se osposobljava za rad u struci – pripravnika;

– ime i prezime mentora te kratak plan mentoriranja.

Naime, u cilju omogućavanja što kvalitetnijeg obavljanja jednogodišnjeg pripravničkog staža i podrške poslovnim subjektima u HNK-u, Vlada će osigurati sve finansijske obaveze (plata i doprinosi) u vezi sa angažmanom pripravnika dok bi poslodavci bili dužni osigurati samo mjesto obavljanja pripravničkog staža i mentora.

Molimo zainteresovane pravne subjekte da se pisanim putem jave na adresu Vlade HNK-a (Stjepana Radića 3, Mostar) ili na e-mail adresu: vladahnz@tel.net.ba

radiokonjic.ba/vladahnk.ba

23.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima