-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Almira Lizde sutra putuje u Slovačku na Svjetsko prvenstvo u powerliftingu

Almira Lizde, višestruka svjetska prvakinja u powerliftingu, sutra putuje u Slovačku gdje će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu. Tim povodom razgovarali smo sa Almirom koja je govorila o pripremama ali i njenim očekivanjima.

“Pripreme su tekle super, nije bilo povreda, treninzi su bili teški naravno u svrhu postizanja dobrih rezultata i nadamo se dobrom rezultatu. Potrebno je dosta odricanja i vremena da se postigne svjetski rezultat. Preko hiljadu takmičara učestvuje na Svjetskom prvenstvu, a niže kategorije koje su do sad nastupile na Svjetskom prvenstvu imaju postignute odlične rezultate. Osjećam se spremno i nadam se da ću odbraniti titulu svjetske prvakinje po peti put” – kazala je za radiokonjic.ba Almira Lizde, višestruka svjetska prvakinja.

“Nemam tremu ali sam više gladna nego sita, čuvam kilažu u kategoriji u kojoj nastupam. Na ovom svjetskom prvenstvu nastupam u kategoriji do 90 kg. U disciplini deadlift držim svjetski rekord od 242 kg i nadam se da ću za koji kilogram pomjeriti svoj lični svjetski rekord. Volim da rušim prepreke i barikade, to me pokreće” – dodala je Lizde.

radiokonjic.ba

19.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima