back to top

Drugi upravo čitaju

Bajramska čestitka premijera Nermina Nikšića

Povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama premijer Federacije Bosne i...

Bajramska čestitka ministra Adnana Velagića

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr....

Bajramska čestitka gradonačelnika Ćatića i predsjednika Gradskog vijeća Grede

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic...

Bajramska čestitka Radio Konjica

Radio Konjic upućuje iskrene čestitke vjernicima islamske vjeroispovjesti povodom...

Održana 32. redovna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Konjic, na čijem...

Almira Lizde sutra putuje u Slovačku na Svjetsko prvenstvo u powerliftingu

Almira Lizde, višestruka svjetska prvakinja u powerliftingu, sutra putuje u Slovačku gdje će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu. Tim povodom razgovarali smo sa Almirom koja je govorila o pripremama ali i njenim očekivanjima.

“Pripreme su tekle super, nije bilo povreda, treninzi su bili teški naravno u svrhu postizanja dobrih rezultata i nadamo se dobrom rezultatu. Potrebno je dosta odricanja i vremena da se postigne svjetski rezultat. Preko hiljadu takmičara učestvuje na Svjetskom prvenstvu, a niže kategorije koje su do sad nastupile na Svjetskom prvenstvu imaju postignute odlične rezultate. Osjećam se spremno i nadam se da ću odbraniti titulu svjetske prvakinje po peti put” – kazala je za radiokonjic.ba Almira Lizde, višestruka svjetska prvakinja.

“Nemam tremu ali sam više gladna nego sita, čuvam kilažu u kategoriji u kojoj nastupam. Na ovom svjetskom prvenstvu nastupam u kategoriji do 90 kg. U disciplini deadlift držim svjetski rekord od 242 kg i nadam se da ću za koji kilogram pomjeriti svoj lični svjetski rekord. Volim da rušim prepreke i barikade, to me pokreće” – dodala je Lizde.

radiokonjic.ba

19.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima