1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Tražite stan u Konjicu za sva vremena i bez dodatnih ulaganja? Ova prilika se ne propušta!

Investitor mlade bračne parove  nagrađuje popustom od 5 hiljada...

Bivša potpredsjednica EP-a optužena za korupciju ostaje u pritvoru

Belgijski sudija presudio je u četvrtak da će europarlamentarka Eva Kaili ostati u pritvoru još mjesec dana dok se nastavljaju istraga o optužbama za korupciju u slučaju podmićivanja koji uključuje domaćina Svjetskog prvenstva u Kataru, rekli su belgijski tužioci.

Kaili, koji je smijenjen sa mjesta potpredsjednika Evropskog parlamenta ranije ovog mjeseca, može se žaliti na odluku u roku od 24 sata.

Ona negira bilo kakvu krivicu, a prethodno se preko advokata izjasnila da je nevina. Kaili je uhapšen 9. decembra kada je belgijska policija nakon pretresa brojnih adresa pronašla 1,5 miliona eura u gotovini.

Ubrzo je optužena i od tada je u pritvoru. Grkinja Eva Kaili, četrdesetčetvorogodišnja bivša televizijska voditeljica koja je smijenjena s mjesta potpredsjednice Evropskog parlamenta nakon policijskih racija prošlog mjeseca, postala je najistaknutije lice korupcionaškog skandala.

Među osumnjičenima su još tri osobe. Partner grčkog poslanika u Evropskom parlamentu, šef nevladine organizacije koja je navodno korišćena za usmeravanje mita i bivši poslanik u Evropskom parlamentu koji je postao lobista.

Svi pomenuti su Italijani i uhapšeni su. Njih trojica i Kaili optuženi su za korupciju, pranje novca i pridruživanje kriminalnoj organizaciji.

Europarlamentarka negira da je dobila novac od Katara u zamjenu za uticanje na odluke koje se tiču ​​te zemlje u Evropskom parlamentu

. Katar također negira navode o podmićivanju i upozorava da bi nastavak povezivanja zaljevske zemlje sa skandalom mogao “negativno” utjecati na veze s EU i opskrbu plinom.

Bivši potpredsjednik EP optužen za korupciju ostaje u pritvoru pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima