1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Jeste li znali zbog čega naziv Glavatičevo i zašto je važan Stari grad Kom

Kom u Glavatičevu je bio značajan vojni, privredni i...

Brazilac progutao 117 kapsula s kokainom pa avionom došao Hrvatsku: Dio je ‘istisnuo‘ na letu, a onda kasnije iznenadio liječnike

45-godišnji Brazilac predat je pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, odnosno da je u Brazilu za tu svrhu progutao 117 kapsula punjenih sa 1.170 grama droge kokaina. krijumčarenja u Hrvatsku, prenio je PUZ.

Nakon što je neutvrđenog dana u Brazilu progutao 117 kapsula sa 1170 grama droge kokaina, radi krijumčarenja u Hrvatsku, 29. oktobra je avionom iz Sao Paula preko Lisabona stigao u Hrvatsku, na zagrebački aerodrom.

U avionu je “iscijedio” 24 kapsule, a kasnije još 31

Prilikom carinskog pregleda u 24 kapsule koje je istisnuo prirodnim putem tokom leta pronađeno je 240 grama opojne droge kokain, a nedugo nakon toga osumnjičeni je na isti način tokom službenih mjera iscijedio još 31 kapsulu napunjenu kokainom, težine 310 grama. akcije protiv njega na aerodromu.

Osumnjičenom je tada, radi zaštite zdravlja i života, u zagrebačkom KBC-u Zagreb pružena odgovarajuća medicinska pomoć, u sklopu koje je urađen rendgenski snimak abdomena koji je pokazao veći broj stranih tijela u probavni trakt osumnjičenog.

On je u pritvoru

Tokom boravka u bolnici, sumnje carinika i policajaca su opravdane i dokazano je da je u tijelu nosio još 62 kapsule napunjene drogom kokainom.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, saopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Poštanski Brazilac progutao je 117 kapsula kokaina i avionom stigao u Hrvatsku: Dio je ‘iscijedio’ u letu, a potom se, iznenađeno, doktori prvi put pojavili na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima