3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Burna subota u Sarajevu: Pucnjava u Starom Gradu, razbojništvo uz prijetnju pištoljem, nožem, suzavcem…

Jučer, 19. novembra, u Sarajevu je došlo do pucnjave, požara na automobil i pljačke uz prijetnju pištoljem, nožem, suzavcem i upotrebom fizičke sile, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Hitna pomoć je u 5.25 sati obavijestila Policijsku upravu Stari Grad da je jedna osoba ranjena upotrebom vatrenog oružja u ulici Brodac. DA je ranjen 1988. godine u Sarajevu. On je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je utvrđeno da je bez svijesti sa povredama opasnim po život, ali da je njegovo stanje trenutno stabilno. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je izašao na lice mjesta i izvršio uviđaj.

U toku uviđaja ovog slučaja, u 15:30 sati, lišeno je slobode lice OH, rođeno 1994. godine u Sarajevu, osumnjičeno da je počinilo krivično djelo “izazivanje opšte opasnosti”. O hapšenju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, nakon čega je uhapšeno lice predato u pritvorske objekte.

Policijskoj upravi Stari Grad u 05.35 časova prijavljeno je da se u ulici Bistrik potok zapalilo vozilo marke Renault. Policija je u 6 sati na mjestu događaja zatekla pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice (PVB) koji su lokalizirali požar. Povrijeđenih nije bilo, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

O požaru je obaviješten dežurni tužilac, koji je zatražio da se mjesto požara osigura do sticanja uslova za uviđaj uz prisustvo sudskog vještaka protivpožarne zaštite. Istragom je utvrđeno da je do požara najvjerovatnije došlo “radnjom otvorenog plamena pod nepoznatom zapaljivom tečnošću”. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.

U 8.00 časova PU je došla u Policijsku upravu Centar i prijavila da su mu u 06.10 časova četiri NN osobe u 6.10 časova u ulici Maršala Tita otuđile mobilni telefon, preteći mu pištoljem, nožem, suzavcem. i upotrebom fizičke sile. O ovom slučaju je obaviješten i dežurni tužilac, a rasvjetljavanje i dokumentovanje ovog krivičnog djela se nastavlja, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

PROČITAJ:   Općinski sud u Sarajevu: Potvrđena optužnica protiv Adnana Šeraka, čeka se odluka o pritvoru

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima