17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas počela isplata decembarskih penzija

U skladu sa Zakonom PIO penzije za mjesec decembar isplaćene su danas preko jedinstvenog računa trezora FBIH.

Penziju za decembar će primiti ukupno 434.167 penzionera, a ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za decembar iznose oko 220 miliona KM kazao je za Radio Konjic glasnogovornik FZ PIO Tomislav Kvesić, te dodao:

“Najniža penzija u posljednja dva mjeseca od kako je prema odluci Vlade povećana pa tako i ovaj mjesec, iznosi 445,65 KM, dok je zajamčena 531,86 KM. Najviša penzija za mjesec decembar iznosi 2.174,48 KM. Ono što mi posebno ističemo je prosječna penzija kod korisnika samostalne penzije kojih je u ovoj mjesecu 356.089, a koja iznosi 557,31KM. Prosječna penzija svih korisnika samostalne penzije iznosi 482,51 KM”.

Razgovarali smo sa našim sugrađanima, penzionerima, pa poslušajte kakav je život Konjičkih penzionera:

Anketa sa sugrađanima, penzionerima

radiokonjic.ba

05.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima