Drugi upravo čitaju

Edis Mulalić: Ovdje smo gdje smo jer smo tim

Trener Željezničara Edis Mulalić rekao je nakon utakmice da je pobjeda Željezničara nad Veležom dobila na značaju jer su isti igrači u srijedu igrali u Kupu.

– Teška utakmica, posebno protiv protivnika sa drugačijim sistemom protiv nas, spremali smo se u Gabeli za taj sistem, ali nismo dobro odgovorili, sada jesmo. Pobjeda je veća jer smo u srijedu igrali Kup sa istim igračima, nemamo luksuz da odmaramo neke igrače, znamo da smo fizički spremni, sada smo se uvjerili u to. Kada igrate protiv ekipe u kojoj niste izgledali dobro u prvom meču, onda morate nešto promijeniti i popraviti. Imali smo četiri-pet dobrih situacija, a onda smo grešili u fazi napada. Za razliku od drugog dijela, nismo se nagradili golom. Mislim da nakon toga utakmica više nikada nije bila upitna zbog naše koncentracije i discipline u igri. Igrači su se uvjerili da mogu i hoće, dobro smo odradili sve što smo radili na treninzima i video analizi, nagradili se golovima i zasluženo pobijedili, kazao je Mulalić i potom se osvrnuo na Josepha Amoha i Santosa Clarismarija.

– Šta ćemo sa ostalih osam ili deset igrača? Stranci ne prave razliku. Tu jesmo jer smo tim – danas je timska utakmica pobijedila, Santos i Amoah ne mogu sami non-stop napadati Velež. Ovo je rezultat tima, razumio sam vaše pitanje. Ti momci su ispali iz lige, svaka im čast, ispunjavaju naše zadatke, njih dvojica pogubno utiču na gostovanje. Ima još puno prostora za napredak, tim je objavio jedan od njih. Šta ćemo sa Hodžićem, Cocalićem i ostalima. Sve je tim, džabe je najboljih 11 ako niste tim i ako ne radite jedni za druge. Samo tim i dokle god smo tim imaćemo dobre rezultate, čim počnemo da se razvodnjavamo, imaćemo problema.

Mulalić je još jednom ponovio da je liga prilično izjednačena.

– Prilično ujednačena liga, možemo reći da je lošijeg kvaliteta, pratili smo utakmicu prije naše, Leotar je imao neiskorišteni penal i pobijedio kasnije. Svaka utakmica je teška, sezona neizvjesna, nije lako nikoga pobijediti, pokazali su Borac i Leotar. Sve u svemu, dobra runda za nas.

O mladim igračima kaže:

– Zbog zaštićenog uzrasta, dva U21 igrača moraju da počnu utakmicu, od pet igrača ostali su nam Beća i Muftić. Muftić je uradio dobar posao, moram da ga pohvalim, Beća svakako, Drina nam se vraća, mislim da će se vratiti i Subašić. Imali smo i posljednju utakmicu sa Širokim Brijegom, Kup, a sada i tri juniora s nama. Kao što smo se i nadali, dobro smo se vjenčali.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima