6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Gdje je novi selektor?

Za tačno 17 rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine trebale bi početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Kažemo, trebalo bi, jer se trenutno ne zna ko je trener naše ekipe, a za dva dana je rok za slanje spiska igrača u EHF na koje trener računa u narednom periodu, više upravo za naredne dvije utakmice, ističe.

BiH će kvalifikacije otvoriti 13. oktobra protiv Slovenije u gostima, a tri dana kasnije trebali bi dočekati Crnu Goru.

Novi Upravni odbor najavio je velike stvari, veliku borbu, mnogo novosti, ali za sada vidimo da postoji samo nova web stranica RSBiH, na kojoj se, za čudo, redovno nalaze rezultati i tabele muške i ženske Premijer lige BiH” ažurirano”.

Iako se nedavno činilo da je sve riješeno i da će novi trener biti Irfan Smajlagić, od toga za sada nema ništa. Iako se, prema izvještaju sa posljednje sjednice Nadzornog odbora, činilo da je Smajlagić trebalo samo da potpiše ugovor, ali ništa se nije dogodilo. Apsolutno nista. Vrijeme je toliko kratko da su same kvalifikacije upitne.

Ako je to nešto novo što su najavili sa novim Upravnim odborom, onda su nas zeznuli, a mi smo bili veliki optimisti.

Oni koji su preuzeli “obavezu” oko selektora, kao i prostorija Saveza, očigledno su podbacili i imaju “hitnije stvari”. I dok su u EHF-u, prema pouzdanim informacijama, skoro sve selekcije već predale svoje liste, još se nešto čeka. Tako da ni ovo okupljanje reprezentacije neće proći bez drame, a mi smo samo mislili da je neće biti. Dvadeset (20) dana do prve utakmice na domaćem terenu, nema najava, sve se još čeka. Ali ovo više nije trenutak za čekanje. Ovo je trenutak kada se alarmi ponovo uključuju, a uz malo truda sve je moglo biti drugačije. Ali zašto jednostavno, kada možete to zakomplikovati. Na kraju bismo rekli da nestrpljivo čekamo bijeli dim sa adrese Ćemaluša broj 6/1, ali RSBiH, kako rekosmo, nema više prostorija, niti su pronađene nove, iako je “neki” obećao.

PROČITAJ:   Poraz Klisa u Neumu

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima