11.5 C
Konjic
27 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Grupa prevaranata iz Obale Slonovače hara po BiH: Poznato šta traže od žrtava

Dopisivanje i video poziv putem društvene mreže Instagram sa duhovitom ženom iz Obale Slonovače pretvorili su se u noćnu moru za 36-godišnjeg Dobojlije, kojeg je osumnjičeni vodio da snimi polni organ, a potom prijetio da će mu sve to poslati. porodica.

Meta ucjene

Sadržaj

Oštećeni je, shvativši da je meta ucjene, prijavio dobojskoj policiji da mu je nepoznata žena tražila 600 eura kako ne bi objavila snimak. Kako saznajemo, on je putem video poziva kontaktirao nepoznatu ženu, koja se svlačila i masturbirala dok je on gledao.

– U jednom trenutku zamolila ga je da joj uperi kameru u genitalije. Kada je to učinio, veza je prekinuta, a dobio je poruku da je snimljen i da će to biti javno objavljeno i snimak proslijeđen njegovoj porodici. Žena je zauzvrat tražila 600 evra. Kada joj je rekao da nema taj novac, rekla je da može da joj plati 100 evra, rekao je izvor blizak policiji.

Dobojlija je slučaj prijavio policiji, koja je saznala da je riječ o državljaninu Slonovače, a ispitat će se da li ova ucjena ima veze sa sličnim slučajevima u prošlosti. Kako nezvanično saznajemo, pripadnicima dobojske policije sve češće se javljaju muškarci koji su, po svemu sudeći, meta podmićivanja prevaranta iz Obale Slonovače koji s njima stupaju u kontakt putem društvenih mreža koristeći video pozive djevojaka kako bi naveli muškarce na upuštaju se u razvratne radnje “vrućim razgovorima”, a zatim ih ucjenjuju.

Istraga je u toku

Ne želeći saopštavati detalje posljednjeg slučaja, iz PU Doboj su potvrdili da im je 15. septembra jedno lice sa područja Doboja prijavilo da je ucijenjena putem pomenute društvene mreže.

– U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela ucjena, dodali su kratko.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima