6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Grupa prevaranata iz Obale Slonovače hara po BiH: Poznato šta traže od žrtava

Dopisivanje i video poziv putem društvene mreže Instagram sa duhovitom ženom iz Obale Slonovače pretvorili su se u noćnu moru za 36-godišnjeg Dobojlije, kojeg je osumnjičeni vodio da snimi polni organ, a potom prijetio da će mu sve to poslati. porodica.

Meta ucjene

Oštećeni je, shvativši da je meta ucjene, prijavio dobojskoj policiji da mu je nepoznata žena tražila 600 eura kako ne bi objavila snimak. Kako saznajemo, on je putem video poziva kontaktirao nepoznatu ženu, koja se svlačila i masturbirala dok je on gledao.

– U jednom trenutku zamolila ga je da joj uperi kameru u genitalije. Kada je to učinio, veza je prekinuta, a dobio je poruku da je snimljen i da će to biti javno objavljeno i snimak proslijeđen njegovoj porodici. Žena je zauzvrat tražila 600 evra. Kada joj je rekao da nema taj novac, rekla je da može da joj plati 100 evra, rekao je izvor blizak policiji.

Dobojlija je slučaj prijavio policiji, koja je saznala da je riječ o državljaninu Slonovače, a ispitat će se da li ova ucjena ima veze sa sličnim slučajevima u prošlosti. Kako nezvanično saznajemo, pripadnicima dobojske policije sve češće se javljaju muškarci koji su, po svemu sudeći, meta podmićivanja prevaranta iz Obale Slonovače koji s njima stupaju u kontakt putem društvenih mreža koristeći video pozive djevojaka kako bi naveli muškarce na upuštaju se u razvratne radnje “vrućim razgovorima”, a zatim ih ucjenjuju.

Istraga je u toku

Ne želeći saopštavati detalje posljednjeg slučaja, iz PU Doboj su potvrdili da im je 15. septembra jedno lice sa područja Doboja prijavilo da je ucijenjena putem pomenute društvene mreže.

PROČITAJ:   BiH porazom od Litve završila nastup na Eurobasketu

– U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela ucjena, dodali su kratko.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima