Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

I ovo je BiH / Muškarac napravio haos nakon što su mu došli isključiti struju zbog duga: Pucao na radnike i nogama šutao njihov alat

Jučer su dvojica radnika “Elektrokrajne”, FJ Bosanski Novi, napadnuti vatrenim oružjem tokom obavljanja redovnih radnih zadataka u industrijskoj zoni Poljavnica.

Napad lica inicijala BK dogodio se kada su radnici, po standardnom nalogu Direkcije za snabdevanje tržišta Elektroprivrede RS, došli da isključe sa mreže brojilo privrednog objekta predmetnog kupca zbog neplaćene struje. dug.

– Napadač je uperio oružje duge cijevi u radnike i ispalio jedan hitac iz neposredne blizine, te nogom udario kutiju s alatom koju su koristili naši radnici, saopćeno je iz Elektrokrajine.

Kada je po drugi put ponovio oružje, radnici su potrčali do službenog vozila i odvezli se. Odmah su pozvali policiju koja je izašla na lice mjesta, privela napadača i izvršila pretres imovine osumnjičenog, pri čemu je pronađeno oružje duge cijevi (vojna puška M-76 sa optičkim nišanom) i pripadajuća municija.

Rukovodstvo i kolektiv Elektrokrajine najoštrije su osudili brutalni napad i ugrožavanje života radnika koji, kako kažu, samo rade svoj posao, kojim se hrane njihove porodice.

– Pozdravljamo brzu reakciju policije, koja je privela napadača i najavila podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima nad njim. Ovim putem pozivamo nadležne pravosudne institucije da u narednom krivičnom postupku na najoštriji način sankcionišu dotičnu osobu, saopšteno je.

Elektrokrajina od 2021. godine posluje kao operator distributivnog sistema koji vrši postupke isključenja i priključenja korisnika mreže po nalogu ovlaštenog snabdjevača, odnosno nadležnih direkcija Elektroprivrede RS.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima