3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

“Sijaset” predstavlja BiH na Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta u Hrvatskoj

Rame uz rame sa najboljim amaterskim pozorištima sa područja...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Kenin Lukač bio uznemiren zbog svađe s Murtovićem

Svjedočenjem Edina Mutića i Eldara Kude danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću, optuženima za ubistvo Kenina Lukača u januaru ove godine u Pofalićima.

Odgovarajući na pitanja tužioca Mone Meršnik, Mutić je rekao da je kritičnog dana vidio Lukača ispred kafića u kojem je sjedio sa Murtovićem.

– Lukač je u jednom trenutku prošao pored kafića i pozdravio me. Asmir je ustao, ali se brzo vratio i nije mi djelovao nervozno. Kasnije mi je Emina Kabaš, vlasnica kafića, ispričala da je Asmir izvukao pištolj kada je bio napolju, objasnio je svjedok.

Svjedok Eldar Kudo je kazao da Lukača poznaje od djetinjstva i da su se posljednji put vidjeli oko sat vremena prije ubistva.

– Dovezao se ispred moje radnje i rekao da se sastao sa “njima” i da se posvađao sa Murtovićem. Bio je uznemiren, ali sam mu rekao da se kloni gluposti i brine o svojoj porodici, objasnio je Kudo. Naveo je da je Lukač kod sebe imao torbicu koju je nakratko ostavio kod sebe. Na insistiranje advokata da odgovori da li Lukač u torbici nosi oružje, Kudo je rekao da Lukač, koliko mu je poznato, nije imao kontakt s oružjem.

Na pitanje da li mu je cilj bio da spriječi pucnjavu ispred firme u kojoj je radio, Kudo je odgovorio potvrdno i dodao da je to “iz opreza”.

Sljedeće ročište zakazano je za 13. decembar, kada će službenici sudske policije privesti dvije svjedokinje, Sarah Šunje i Sanju Hrlović. Optuženi trojac optužen je da je 20. januara ove godine u poslijepodnevnim satima pucao na Lukača u Ulici Ruđera Boškovića. U njega su ispalili 11 hitaca iz pištolja, a Lukač je od posljedica zadobijenih povreda preminuo.

PROČITAJ:   I kamen bi zaplakao: Sahranjen Mladen Dulić, jecaji majke i sestre parali zaglušujuću tišinu

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima