back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Konjic: Monodrama „Država“ u izvedbi Josipa Pejakovića u subotu, 30.jula   

U subotu, 30. jula, s početkom u 20:30 sati u Ljetnom kinu Narodnog univerziteta (u kino sali NU u slučaju kiše) Josip Pejaković odigraće monodramu “Država”. Ovu monodramu Narodni univerzitet Konjic priređuje u saradnji sa Fondom Memorijala Kantona Sarajevo kao gostujući programski sadržaj ovogodišnje manifestacije “Odbrana Bosne i Hercegovine, Igman 2022”. Ulaz na predstavu je slobodan.                                                                                             

Doajen bosanskohercegovačkog glumišta izvest će monodramu “Država” i inserte iz svojih poznatih monodrama.

Pejaković je publici poznat po monodramama: „Oj živote”, „On meni nema Bosne”, „Čo’jek na četiri noge”, „O, izbjeglice”, „Postupi po naređenju”, „Ućerivanje” itd.

U svojoj plodnoj umjetničkoj karijeri ostvario je i veliki broj filmskih uloga, a dobitnik je brojnih nagrada od kojih izdvajamo: Sterijina nagrada 1977. (Omer-paša Latas), Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva 1974., Nagrada ZAVNOBIH-a za životno djelo 1991., Nagrada Udruženja dramskih umjetnika BiH, kao i niza stručnih priznanja za uloge na festivalima u Jajcu i Brčkom.

NU/ radiokonjic.ba

29- 07. 2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]