1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Tražite stan u Konjicu za sva vremena i bez dodatnih ulaganja? Ova prilika se ne propušta!

Investitor mlade bračne parove  nagrađuje popustom od 5 hiljada...

Masakr u Utahu: Muškarac ubio sedam članova obitelji, uključujući svoje petero djece, a zatim i sebe

Muškarac iz Jute čija je supruga podnijela zahtjev za razvod neposredno prije Božića, pucao je i ubio sedam članova svoje porodice, uključujući petoro djece, starosti od 4 do 17 godina, i sebe, rekli su zvaničnici Enoch Cityja u četvrtak.

U saopštenju koje je u četvrtak izdao Enoch City, muškarac je identifikovan kao 42-godišnji Majkl Hejt, koji je ubio svoju ženu Taušu Hejt (40) i njenu majku Gejl Erl (78).

Ubijena djeca su dječak od 4 i 7 godina, 7-godišnjak, 12-godišnjakinja i 17-godišnja djevojčica, navode u saopštenju bez imena.

Policija je pozvana u njihovu kuću radi provjere dobrobiti nakon što se porodica dugo nije čula, a pronašli su tijela troje odraslih i pet maloljetnika, rekao je gradski menadžer Rob Dotson.

Gradonačelnik Geoffrey Chesnut je rekao: „Hajtovi su bili moji susjedi. Najmlađa djeca su se igrala u mom dvorištu sa mojim sinovima”, dodajući da je Enoch City “veoma bliska zajednica. Komšije su dobre. Ljudi su divni. A trud koji ulažemo jedno u drugo je kao porodica”.

Chesnut je rekao da je policija došla da provjeri nakon što je Tausha Haight propustila sastanak u gradu i nije mogla doći do nje, te da su ona i jedna od njenih kćeri viđene na crkvenom događaju u utorak navečer.

Gradski zvaničnici su odbili da komentarišu nalaze o učinku tužbe za razvod, za koju su rekli da je podneta 21. decembra.

Enoch City sa oko 8.000 stanovnika nalazi se u jugozapadnom dijelu Jute, oko 400 kilometara južno od Salt Lake Cityja.

Masakr u Utahu: Muškarac je ubio sedam članova porodice, uključujući petoro djece, a potom se i sam prvi put pojavio na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima