3.5 C
Konjic
4 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Nejra Ćibo: “Obrazovanje je put, a ne cilj”

Da u znanje vrijedi ulagati i da se svaki...

Matični ured Konjic: U 2022.godini rođeno 169 beba, a umrlo 368 osoba

U Matičnom uredu Konjic, koji obuhvata i ured u...

Konjičanka Nedžma Mahmutović kreirala edukativne bojanke za djecu

Da se znanje, rad i trud isplati, pokazuje primjer...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

FHMZ: Narandžasti meteoalarm od 4. februara 2023. od 00:00 sati do 4. februara 2023. do 23:59 sati.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje zbog vjetra čiji intenzitet...

Medžlis islamske zajednice Konjic: Uručeno 115 hedija za novorođenu djecu u 2022.godini

Fond za roditeljstvo Medžlisa islamske zajednice Konjic postoji od...

Nakon snježnih padavine normalizuje se stanje na terenu

Stanje na terenu se nakon snježnih padavina na području Grada Konjica polako normalizuje. Magistralni i regionalni putevi su prohodni, a radi se i na čišćenju lokalnih puteva.

“Stanje je od jutros stabilno i magistralni i regionalni putevi su prohodni za sve kategorije vozila uz obavezno korištenje zimske opreme. Mnogi lokalni putevi u udaljenijim selima su i dalje neprohodni, međutim, mještani se u tim selima samoinicijativno organizuju u čišćenju puteva”-kazao je Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra PU Konjic.

Nakon snježnih padavine normalizuje se stanje na terenu
MZ Glavatičevo

Muamer Tinjak, vlasnik dvije mašine za čišćenje, angažovan je od strane Grada Konjica na čišćenju lokalnih puteva.

“Danas se nalazim na području Mjesne zajednice Bjelimići, tačnije u selu Svijenča i Argud i nastavljam čišćenje prema Sopotu i Gradeljini. Luka i Odžaci su očišćeni, tako da bi se dobrim dijelom danas trebalo završiti čišćenje na području MZ Bjelimići. U MZ Glavatičevo angažovana je jedna mašina, a danas dolazi u ispomoć još jedna mašina koja treba krenuti prema Grušči i najvjerovatnije da će do sutra to biti završeno”-kazao je Tinjak.

Almedin Ćibo, predsjednik Mjesne zajednice Spiljani kazao je da je stanje danas bolje, za razliku od proteklih dana.

“Stanje je sada dobro, a visina snijeg je od 50 do 60 cm. Jučer su pročistili nekih 80% puteva na području ove mjesne zajednice, kao i put prema Džajićima. Putevi do Ljute i Dubočana su nepročišćeni”-rekao je Ćibo.

Snježne padavine na području MZ Jasenik su bile slabijeg inteziteta tako da su svi putevi prohodni, kazao je predsjednik Omer Kozić.

“U Jaseniku je stanje odlično. U Požetvi je visina snijega oko 20 cm, dok je u Jaseniku od 5 do 10 cm, tako da su svi putevi prohodni”-informisao je Kozić.

PROČITAJ:   Don Marin Marić, župnik župa Obri i Solakova Kula: „Neka ovoga Božića jednostavnost i poniznost krase sve nas“

Nešto teža situacija je na području MZ Bradina, odnosno u selima na višoj nadmorskoj visini, kazao je Mujo Avdibegović, predsjednik mjesne zajednice.

Nakon snježnih padavine normalizuje se stanje na terenu
MZ Bradina-Repovci

“Što se tiče sela Zukići, Šunji i Bale, jučer je normalizovan saobraćaj, ali što se tiče podbitovinjskih sela od Bradine prema Repovcima, jučer su bile ekipe čitav dan na terenu i odblokirana su sela Repovci, Tuhobići i Bulatovići. S obzirom da smo sinoć imali obilnije snježne padavine, jutros su nam ponovo bili otežani uslovi izlaza iz sela Repovci. Farmeri treći dan nisu isporučili mlijeko mljekari, a ne znamo hoćemo li moći to i danas uraditi”-kazao je Avdibegović, dodavši da puteve na području njihove mjesne zajednice čisti “Šumarstvo-Prenj”, a i građani se samoinicijativno organiziraju u čišćenju puta, kao i sam Avdibegović, koji sa privatnim traktorom pomaže u čišćenju puta.

Čišćenje puta prema Repovcima i ostalim podbitovinjskim selima

radiokonjic.ba

23.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima