16.5 C
Konjic
29 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 22. do...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

Nakon snježnih padavine normalizuje se stanje na terenu

Stanje na terenu se nakon snježnih padavina na području Grada Konjica polako normalizuje. Magistralni i regionalni putevi su prohodni, a radi se i na čišćenju lokalnih puteva.

“Stanje je od jutros stabilno i magistralni i regionalni putevi su prohodni za sve kategorije vozila uz obavezno korištenje zimske opreme. Mnogi lokalni putevi u udaljenijim selima su i dalje neprohodni, međutim, mještani se u tim selima samoinicijativno organizuju u čišćenju puteva”-kazao je Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra PU Konjic.

Nakon snježnih padavine normalizuje se stanje na terenu
MZ Glavatičevo

Muamer Tinjak, vlasnik dvije mašine za čišćenje, angažovan je od strane Grada Konjica na čišćenju lokalnih puteva.

“Danas se nalazim na području Mjesne zajednice Bjelimići, tačnije u selu Svijenča i Argud i nastavljam čišćenje prema Sopotu i Gradeljini. Luka i Odžaci su očišćeni, tako da bi se dobrim dijelom danas trebalo završiti čišćenje na području MZ Bjelimići. U MZ Glavatičevo angažovana je jedna mašina, a danas dolazi u ispomoć još jedna mašina koja treba krenuti prema Grušči i najvjerovatnije da će do sutra to biti završeno”-kazao je Tinjak.

Almedin Ćibo, predsjednik Mjesne zajednice Spiljani kazao je da je stanje danas bolje, za razliku od proteklih dana.

“Stanje je sada dobro, a visina snijeg je od 50 do 60 cm. Jučer su pročistili nekih 80% puteva na području ove mjesne zajednice, kao i put prema Džajićima. Putevi do Ljute i Dubočana su nepročišćeni”-rekao je Ćibo.

Snježne padavine na području MZ Jasenik su bile slabijeg inteziteta tako da su svi putevi prohodni, kazao je predsjednik Omer Kozić.

“U Jaseniku je stanje odlično. U Požetvi je visina snijega oko 20 cm, dok je u Jaseniku od 5 do 10 cm, tako da su svi putevi prohodni”-informisao je Kozić.

Nešto teža situacija je na području MZ Bradina, odnosno u selima na višoj nadmorskoj visini, kazao je Mujo Avdibegović, predsjednik mjesne zajednice.

Nakon snježnih padavine normalizuje se stanje na terenu
MZ Bradina-Repovci

“Što se tiče sela Zukići, Šunji i Bale, jučer je normalizovan saobraćaj, ali što se tiče podbitovinjskih sela od Bradine prema Repovcima, jučer su bile ekipe čitav dan na terenu i odblokirana su sela Repovci, Tuhobići i Bulatovići. S obzirom da smo sinoć imali obilnije snježne padavine, jutros su nam ponovo bili otežani uslovi izlaza iz sela Repovci. Farmeri treći dan nisu isporučili mlijeko mljekari, a ne znamo hoćemo li moći to i danas uraditi”-kazao je Avdibegović, dodavši da puteve na području njihove mjesne zajednice čisti “Šumarstvo-Prenj”, a i građani se samoinicijativno organiziraju u čišćenju puta, kao i sam Avdibegović, koji sa privatnim traktorom pomaže u čišćenju puta.

Čišćenje puta prema Repovcima i ostalim podbitovinjskim selima

radiokonjic.ba

23.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima