back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Orhan Špago novi igrač KK Zrinjski

Orhan Špago je novi igrač Košarkaškog kluba Zrinjski Mostar. Orhan je dobio poziv od KK Zrinjski da nastupa za njih u Premijer košarkaškoj ligi BiH. Tim povodom razgovarali smo sa Orhanom Špagom koji je govorio o transferu u Zrinjski, atmosferi u klubu  kao i podršci porodice.

„Preko ljeta sam se pripremao sa trenerom Nevenom Pejkovićem, radio sam na sebi nakon čega sam dobio poziv od uprave KK Zrinjski i uslovi su mi se svidjeli. Mi smo veoma mlada ekipa, svi smo željni dokazivanja i ponašamo se kao velika porodica u klubu. Cilj nam je da napredujemo i igramo što bolje, ne volimo da gledamo mnogo unaprijed“ – kazao je za radiokonjic.ba Orhan Špago, košarkaš.

„Mišljenja sam da neću ništa dobiti u životu ako nisam za to i radio. Želim da maksimalno iskoristim 24 sata koja su ispred mene.  Svim mladim košarkašima i košarkašicama bih preporučio igranje basketa, jer to mnogo znači za iskustvo“ – dodao je Špago.

S obzirom da radne dane provodi u Mostaru istaknuo je da mu najviše nedostaje brat koji je njegova najveća podrška, kao i roditelji.

„Nedostaje Konjic, prijatelji i porodica ali najviše mi nedostaje brat. Bez njegove podrške i ljubavi sve bi ovo bilo teže. On je kroz moju čitavu karijeru bio moja najveća podrška, od samih početaka je  vjerovao u mene, čak i kada ja ne bih vjerovao u sebe on je uvijek razgovarao sa mnom i usmjeravao me.  Roditelji mi se uvijek obraduju kad se vidimo, bude im žao kad moram da idem ali znaju da je to put koji sam ja odabrao i podržavaju me u tome“ – kazao je Špago.

radiokonjic.ba

13.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima