back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Padom sa visine oko 10 metara Prijedorčanin na Prenju zadobio teške tjelesne povrede

GSS Prenj: Još jedna akcija spašavanja uspješno okončana

U poslijepodnevnim satima jučer (13.10.2023.) član GSS Prenj Edi Balić dobio je poziv od kolege iz GSS Novi Grad Sarajevo da je na Prenju došlo do nesreće, i da je pronađen muškarac sa teškim tjelesnim povredama. Ekipa GSS Prenj je odmah krenula prema vrhu Osobac. Pronašli su planinara iz Prijedora, koji je pao sa stijene, visine od oko 10 metara, i tom prilikom zadobio višestruke prijelome. Pružena mu je hitna medicinska pomoć, te je helikopterom EUFOR-a oko 21:40 sati transportovan na Klinički centar univerziteta u Sarajevu.

padom sa visine oko 10 metara prijedorčanin na prenju zadobio teške tjelesne povrede
Padom sa visine oko 10 metara Prijedorčanin na Prenju zadobio teške tjelesne povrede

„ Oko 16 sati sam dobio poziv od kolege Fahrudina Dobrače iz GSS Novi Grad Sarajevo koji me je obavijestio da je njegov prijatelj na Prenju pronašao planinara sa teškim tjelesnim povredama. Odmah smo se okupili i nas osam je krenulo u akciju. Kad smo došli do planinara zatekli smo ga sa teškim povredama. Zadobio je povredu karlicu, prijelom butne kosti, prijelom desne ruke, kontuziju rebara i pluća, najvjerovatnije i prijelom ispod rebara. Planinar je iz Prijedora starosti oko 60 godina koji je sam planinario. Ušao je u stijenu nepažljivo i počeo da penje. Pao je sa nekih 10-ak metara. Shvatili smo da bi transportovanje nosilima predugo trajalo i bilo bi veoma naporno za povrijeđenog planinara pa smo pozvali EUFOR kako bi dobili helikopter i tako smo ga uspješno transportovali “ izjavio je Edi Balić iz GSS Prenj.

Spasilački tim GSS Prenj se oko 02 sata vratio u Konjic.

radiokonjic.ba

14.10.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima