7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Preminuo ugledni doktor prim. dr Senadin Alić

Sa velikim bolom i tugom obavještavamo Vas da je kolektiv JU Opća bolnica Konjic ostao bez još jednog odanog ljekara specijaliste hirurga, našeg dragog prim. dr Senadina Alića (1958-2023) koji je preminuo dana u Mostaru 06. jula 2023. godine u 66.godini života.

Bio je velikan našeg doba, uvaženi ljekar specijalista, poznata osoba u društvenom i političkom, javnom životu Grada Konjica.

Cijeli svoj radni vijek proveo je radeći u Općoj bolnici Konjic. Primarijus dr Alić, bio je velik i dobar čovjek, veliki znalac svog posla. Iza njega ostat će sjećanje na nesebičan trud i rad, ogromno znanje i ljubav koju je širio.

U biografiji primarijusa dr Senadina Alića zapisano je da je rođen u Konjicu 13.05.1958.godine, osnovnu školu i gimnaziju završio u svom rodnom gradu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 1985.godine i zaposlio se u Domu zdravlja Konjic. Svoj plemeniti liječnički put počeo je u Službi opšte zdravstvene zaštite, Službi kućnog liječenja i polivalentne patronaže, a 1990. godine prelazi u Hitnu medicinsku pomoć.

preminuo ugledni doktor prim. dr senadin alić
Dr Seno Alić

Tokom agresije 1992.-95. godine aktivno je uključen u odbranu zemlje.

Tokom svog radnog vijeka neprestano se educirao. Specijalistički ispit iz opće hirurgije položio je 1998. godine u Sarajevu. Ovladao je tehnikama laparoskopske hirurgije.

Autor je i koautor niza stručnih radova koje je objavio ili izlagao. Sudjelovao je na nizu konferencija, stručnih sastanaka, simpozijuma, okruglih stolova i kongresa iz oblasti hirurgije.

Godine 2005. postavljen je za šefa hirurškog odjeljenja konjičke bolnice. Federalno ministarstvo zdravlja 2009. godine dodijelilo mu je naziv primarijus, za izuzetne zasluge i doprinos na zaštiti zdravlja stanovništva.

Bio je član Općinskog vijeća Konjic u dva saziva.

Dženaza namaz i ukop će se obaviti sutra (petak) 7.jula 2023.  u haremu Homolje u 17:10 sati, nakon ikindije namaza.

Iza primarijusa dr Senadina Alića ostala je supruga Izeta, sinovi Adnan sa porodicom i Džanan, brat Mirsad sa porodicom, sestre Zuhra, Mirsada i Zekira sa porodicama, mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Komemoracija preminulom doktoru zakazana je za ponedjeljak 10.jula 2023. u Sali Gradskog vijeća Konjic sa početkom u 13:00 sati.

radiokonjic.ba

06.07.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima