back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Pripadnici PU Konjic vršiće pojačane kontrole za vrijeme bajramskih dana

Svi vozači koji budu pod utjecjem alkohola bit će kažnjeni i privedeni u stanicu do otrježnjenja, najvažnije je sačuvati ljudske živote

Kao i svake godine, tokom vjerskih praznika angažuje se veći broj policijskih službenika kako bi se spriječila narušavanje javnog reda i mira, te počinjenje krivičnih djela, a iz saobraćaja će biti isključeni svi koji su pod dejstvom alkohola ili opojnih sredstava. 

Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic kaže da će prvog i drugog bajramskog dana broj policijskih službenika na terenu biti raspoređen na način da se pravovremeno odgovori na sve prijave:

pripadnici pu konjic vršiće pojačane kontrole za vrijeme bajramskih dana
Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic

“Kao i uvijek, a pogotovo kada su u pitanju praznici, u večernjim satima organizujemo pojačane aktivnosti. To podrazumijeva prisustvo patrola policije na terenu sa ciljem kontrole saobraćaja, sprečavanja upravljanja vozila u alkoholisanom stanju, posjedovanje opojnih droga, oružja ili  bilo kojih drugih nedozvoljenih sredstava. Trudićemo se da spriječimo narušavanje javnog reda i mira, vožnju pod utjecajem alkohola, upotrebu nedozvoljenih sredstava koja su samim tim neprimjerena za vjerske praznike. Želim iskoristiti priliku da svim muslimanima čestitam Bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun, i da na neki način upozorim građane da kod proslave Bajrama vode računa o svom ponašanju, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, da se suzdrže i od pretjerane upotrebe pirotehničkih sredstava. Dakle, želimo da se i  ovaj praznik, kao i prethodni, provede dostojanstveno, bez incidenata i bez neželjenih situacija” poručuje Kadić.

Dosadašnja praksa pokazala je, nažalost, da tokom vjerskih praznika bude mnogo onih koji slave pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava.

Ukoliko primjetite na cesti da neki vozač gubi kontrolu nad vozilom, budite savjesni i pozovite 122 jer je tom vozaču možda narušeno zdravstveno stanje, a možda je i pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava. U svakom slučaju, ne budite nijemi posmatrač koji će doprinijeti da nečiji život bude ugrožen ili još gore, ugašen.

“ Molimo sugrađane da zajedno sa nama učestvuju u bezbijednosti saobaraćaja. Dovoljno je samo da pozovu 122 kako bismo mogli reagovati što prije i spriječiti bilo kakve neželjene situacije. “Kroz svakodneve aktivnosti imamo pozive sugrađana vezane za saobraćajne prekršaje kao i ugrožavanje drugih učesnika u saobraćaju. Takvim pozivima se nastojimo odazvati u što kraćem roku, te osigurati sigurno odvijavnje saobraćaja, jer nama je u cilju isključivo sigurnost ljudskih života.”

Svi vozači koji budu pod utjecjem alkohola bit će kažnjeni i privedeni u stanicu do otrježnjenja.

radiokonjic.ba

20.04.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima