back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Redom obijao objekte, našao samo 63 KM pa se počastio pivom

Aleksandar J. iz Prijedora optužen je za višestruke provale u više objekata Prijedorske Gradske pijace, u koje je nanio veliku štetu kako bi ušao, ali je u ovim napadima ovaj “kratki lopov” jedva “otkinuo” 63 marke, međutim, uspjeli u jednom baru da se počastite pivom iz frižidera.

Optužen je i da je pretukao Duška J., oštetio automobil sugrađaninu, kao i da je sa Erginom Š., koja je takođe optužena, ukrao dva akumulatora iz kamiona.

Optužnicu je protiv Aleksandra J. podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru i terete ga za produženo krivično djelo teška krađa, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, tjelesna povreda i krađa, dok je optužnica protiv Ergine Š. optužen za krađu.

Aleksandar J. se tereti da je od 30. decembra 2017. do 2. januara 2018. godine u Prijedoru došao na Gradsku pijacu gdje se nalaze tezge za prodaju voća i povrća, nakon čega je došao do prozora obezbjeđenog gvozdenom rešetkom. , koju je otkinuo, a zatim provalio.

Potom je ušao u unutrašnjost prostorija mesnice “Papak”, ali je ostao “kratkih rukava” i nije ništa ukrao.

Potom se tereti da je provalio u mesnicu, ušao u hodnik, nasilno otvorio vrata koja vode u prostorije auto-škole, te ušao i pregledao unutrašnjost, ali ni odatle nije ništa ukrao.

Tražeći plijen, nasilno je ušao u prostoriju desno od ulaza, gdje se nalaze sef i ključ, i tu uspio pronaći 63 KM koje je uzeo.

On je, kako se navodi u optužnici, prilikom silaska sa limenog krova Gradske pijace nagazio na tendu od metalne konstrukcije, presvučene pleksiglasom, koja se nalazi ispred ugostiteljskog objekta, pri čemu je pukla jedna ploča. , a oštetio je tuđu imovinu.

Dalje se navodi da se optuženi u noći između 4. i 5. januara 2018. godine vratio kako bi ponovo provalio u mesnicu “Papak”, ali je ovoga puta uspio da nađe barem nešto za sebe u frižideru, pa je pronašao i popio veću količinu piva, a uzimao je i mesne prerađevine, prenose Nezavisne.

Nakon te provale, kako se dodaje, razbio je staklo na Gradskoj pijaci i produžio kroz hodnik, gdje je došao do vrata koja vode u prostorije Gradske pijace, ali ga je ponovo pratio prodavac, jer je nakon pretresa nije ništa ukrao.

Da bi izašao, oštetio je PVC vrata koja vode do izlaza, kao i vanjska vrata zgrade Gradske pijace.

Optužen je i da je 24. oktobra 2019. godine oko 01.30 časova na parkingu ispred stambene zgrade na raskrsnici Kralja Petra kamenom razbio prednje i zadnje šoferšajbnu i otkinuo oba retrovizora. I Ulice Oslobodioca i Akademika Jovana Raškovića, gde je bio parkiran ženski BMW, zatim je pobegao.

Prema navodima optužnice, 27. aprila 2021. godine oko 17.00 sati fizički je napao Duška J. unutar zgrade Gradske pijace, udario ga stisnutom pesnicom u glavu, oborio na pod i zadao mu nekoliko više udaraca u glavu i tijelo.

“Oštećeni ga je, u pokušaju da se brani, oborio, ali je on ustao i ponovo ga stisnutom šakom zadao nekoliko udaraca u predjelu glave”, navodi se u optužnici.

Optužen je i da je zajedno sa Erginom Š. između 13. i 14. avgusta 2020. godine ukrao dva akumulatora iz kamiona MAN parkiranog u blizini zgrade Islamske vjerske zajednice.

Ergin je te baterije prodao Preduzeću za otkup, primarnu preradu sekundarnih sirovina i promet i na taj način pričinili štetu od 500 KM.

Aleksandar J. je od ranije poznat policiji, a prije deset godina policija ga je pronašla kako pod dejstvom narkotika udari krampom u kiosk “Glasa Srpske” u Prijedoru, a reagovala je i Hitna pomoć koja mu je dala sredstva za smirenje.

Post Obišao redom zgrade, našao samo 63 KM i počastio se pivom pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]