back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Konjic: Pop hitovi Turske i BiH u Ljetnom kinu Narodnog univerziteta Konjic

Škola gitare “Galeb” iz Jablanice u saradnji sa Institutom Yunus Emre Mostar i Narodnim univerzitetom Konjic organizuje koncert turske i bh muzike u Konjicu u subotu, 23. jula 2022. godine na pozornici Ljetnog kina Narodnog univerziteta Konjic, s početkom u 20:30 sati.
Na repertoaru su pjesme pop žanra koje su popularne u Turskoj, a Škola gitare „Galeb“ je uradila aranžmane za svaku pjesmu i dala svoj prepoznatljiv ton. Dio repertoara čine i poznati bosanskohercegovački pop hitovi.
Pjesme Tanimadigim Ten, Dillirga, Askim Benim, Dostum dostum, Deriko i druge u izvedbi Adne Šćuk poprimaju sasvim drugu dimenziju, jer energija koju im daje ovaj fantastičan vokal je nesvakidašnja.
„Galeb“ poziva sve koji vole ovakav vid umjetnosti da dođu i uživaju u ovom izuzetnom koncertu.

radiokonjic.ba

23.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]