back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Rijeka Trešanica i njezine obale uskoro u novom ruhu

U toku su proljetni radovi na čišćenju i odvozu nanosa iz korita rijeke Trešanice. Radove izvodi JKP Standard, a ovoj akciji su se priključili i finansijski podržali sa po 3 hiljade KM Gradska uprava Grada Konjica, te američka humanitarana i razvojna organizacija Catholic Relief Services (CRS) u Bosni i Hercegovini. Radovi se izvode na dionici iznad mosta Pave Anđelića, pri čemu se pristupilo sječi šiblja i niskog rastinja. Za naš portal o ovoj akciji govorio je direktor JKP Standard Konjic Samir Memić.

“Ove aktivnosti čišćenja rijeke Trešanice izvodi  JKP Standard, zajedno sa Gradskom upravom i organizacijom CRS. U toku su radovi na čišćenju dionice iznad mosta Pave Anđelića prema stambenim kućama, radi se o naplavima koji su tu već duži vremenski period. Nastojat ćemo da ovaj dio skinemo da se korito poravna i da rijeka Trešanica slobodno teče. Sav ovaj otpad koji vadimo iz rijeke Trešanice, šiblje i nisko rastinje, te mulj, odvozimo na našu Gradsku deponiju”, kazao je Memić.

Memić ističe da je proteklih dana očišćen dio ispod mosta Pave Anđelića do pješačkog mosta, a proljetni radovi na čišćenju i odvozu nanosa iz korita rijeke Trešanice nastavit će se i u narednom periodu.

“Nakon čišćenja  ovog dijela korita rijeke Trešanice, tražit će se  način da mašine uđu i u donji dio korita koji vodi do samog ušća gdje se Trešanica ulijeva u Neretvu. Na tom dijelu vidljivi su i veliki nanosi šljunka kojeg namjeravamo izvaditi kako bi Trešanica nesmetano tekla svojim koritom”, zaključio je Memić za naš portal.

radiokonjic.ba

25.03.2024.

alisa@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima