17.5 C
Konjic
25 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Zbog udesa na M 17 saobraćaj bio obustavljen

Iz Operativnog centra Policijske uprave Konjic su nas informisali...

Zmaj Pozoj stiže u Konjic

Završen 16.Međunarodni festival amaterskih pozorišta, CSI-set oduševio publiku Na 16....

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Zaručila se Ana Bavrka: Pogledajte kako ju je zaprosio partner

Ana Bavrka iz Mostara 2017. izabrana je za Miss...

Uz predstavu “Dijasporac” smijeh do suza je zagarantovan

“Dijasporac" je specifična predstava isključivo što se radi o...

Samir Bekrić: Da nije bilo Zrinjskog, ne bih sinoć zabio gol sto posto

Navijači Železničara slave Samira Bekrića. Ovaj fudbalski veteran, iako ima 38 godina, još jednom je pokazao da nije za staro gvožđe. Odličnim slobodnim udarcem u nadoknadi vremena postigao je gol u vječitom derbiju i postavio konačni rezultat 2:2.

– Iako sam iskusan i imam dosta derbija, naravno mojoj sreći nema kraja. Šta da kažem. Mislim da sam postigao četiri gola u derbijima. Ova mi je možda omiljena. Čovjeku je teško odlučiti se, jer je svako na svoj način lijep. Ovaj je specifičan jer je bio u zadnjoj minuti. Žao mi je što nismo pobijedili i što smo mnogo ranije odlučili u našu korist. Morali smo biti pametniji. Imali smo više igrača i trebali smo biti mirniji. Šta je tu je. Vratili smo se i pokazali karakter. Bio sam uvjeren da ćemo i pored svega pobijediti, rekao je na početku intervjua za Faktor Samir Bekric.

Profesor, doktor samo su neki od nadimaka koje Bekriću daju navijači. Ističe da bi bilo poražavajuće izgubiti vječiti derbi u atmosferi kakva je sinoć bila na Grbavici.

– Najviše mi se sviđa zbog navijača koji su još jednom pokazali da su najbolji u zemlji i koji su napravili sjajnu atmosferu. Stadion je bio pun. Navijači su nam dali veliku podršku iu veoma teškim trenucima, a ja im dajem gol. Nadam se da ćemo u budućnosti biti mnogo bolji pa da imaju još više razloga za slavlje. Kada sam odigrao 250 utakmica, prestao sam da brojim utakmice u dresu Želje. I mrtav čovjek može igrati u ovakvoj atmosferi na Grbavici. Godine nisu bitne. Kakva je bila atmosfera, nisam morao ni da se zagrejem. Nosili su me navijači i adrenalin. Čovjek to ne može opisati, može samo doživjeti. Veoma mi je drago što navijači nisu otišli kući razočarani. Sa navijačima Želje imam odličan odnos. Međusobna ljubav postoji i ona će sigurno trajati, nastavio je Bekrić.

PROČITAJ:   Sestra Marijane iz Big Brothera: ‘Njezin suprug treba reći što se dogodilo te noći. Nažalost, mislim da nije živa‘

Priznaje da sve više razmišlja o tome da konačno okači kopačke.

– Možda je vreme da se povučem i da napravim mesto mlađim ljudima. Razmišljam u tom pravcu, ali navijači žele da igram više. Siguran sam da mladima neću stajati na putu i nije nemoguće da se uskoro oprostim. Nije mi problem da se oprostim od fudbala, problem je da se oprostim od Želje. I nakon završetka aktivnog igranja ostajem u klubu, gdje već obavljam funkciju sportskog direktora. Zahvaljujem ljudima što su mi ukazali povjerenje i dat ću sve od sebe da ovdje budem uspješniji nego kao igrač. Potrebno je vrijeme da se sve spoji. Ne sumnjam da ćemo se vratiti na pravi put i da će Željo ponovo biti šampion. Svi znaju ko sam, šta sam i koliko volim klub. Ne bih se vraćao u prošlost kada sam bio u zaklonu šest mjeseci. Imao sam razne ponude. Zrinjski je bio korektan i konkretan i spasio mi je karijeru. Da nije bilo Zrinjskog, ne bih sinoć postigao gol sto posto, rekao je za kraj veteran ekipe sa Grbavice.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima