Drugi upravo čitaju

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic. Nastavnik Armin Daguda istaknuo je da nastavno osoblje već nekoliko godina ima specifičan program „Kroz stare hercegovačke čaršije“ i da je grad Konjic uvijek nezaobilazna destinacija.

sarajevski učenici u posjeti konjicu
Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

„Mi u zadnjih nekoliko godina imamo jedan specifičan program, on se zove „Kroz stare hercegovačke čaršije“, a naravno da je prva po redu kada krenemo iz Sarajeva prema moru Konjic, mi to već godinama radimo. Učenici određene generacije dolaze na ovu destinaciju, upoznajemo ih sa nekim osnovnim stvarima vezanim za Grad Konjic, sa turističkom ponudom, sa najznačajnijim spomenicima u gradu. Oni provedu na ovaj način određeno vrijeme, kada dolaze sa svojim roditeljima to je specifična posjeta, ali kada oni sami dođu i druže se, mislim da je to mnogo korisnije.“

Prije puta i posjete nastavno osoblje je na školskim časovima upoznalo učenike o svim značajnim kulturnim znamenitostima i historijskim činjenicama konjičkog kraja, dodao je profesor Daguda navodeći da je Konjic posjetilo 136 učenika i 12 profesora pratilaca.

U sklopu izleta učenici će posjetiti Blagaj i Mostar.

radiokonjic.ba

08.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima