18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

ŠK Igman Konjic organizuje 12. Međunarodni šahovski turnir “KONJIC OPEN 2023”

Oglasi

Šahovski klub Igman Konjic organizuje 12. Međunarodni šahovski turnir „KONJIC OPEN 2023“, u sklopu kojeg će biti održan i brzopotezni turnir „Sjećanje na majstora Adija Kosovca“. Turnir će biti održan od 01 do 04. marta, a  organizuje se povodom obilježavanja 1.marta Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma.

„Pripreme za ovaj festival šaha teku odlično. S obzirom na dvanaestogodišnju tradiciju  imamo dosta iskustva u organizaciji što su šahisti prepoznali i odziv na turnir je velik. Prošle godine smo imali 102 igrača, meni je drago da mogu najaviti da ove godine imamo šahiste iz Bugarske, Mađarske i Rusije to su šahisti koji do sada nisu učestvovali. U prednajavi imamo preko 60 igrača od kojih je 19 iz Albanije, a 15 iz Hrvatske“ – kazao je za radiokonjic.ba Sulejman Mulić, član Organizacionog odbora turnira.

ŠK Igman Konjic organizuje 12. Međunarodni šahovski turnir "KONJIC OPEN 2023"
Foto: Sulejman Mulić

“Turnir je standardnog tempa, tu partije traju po četiri sata, a igrat će se u 7 kola” kazao je Mulić te dodao: U nedjelju 5. marta, povodom 3. Marta Dana pobjede nad fašizmom odigrat će se i brzopotezni, jednodnevni turnir “Sjećanje na majstora Adija Kosovca”. Mi smo ponosni što i ove godine možemo organizovati taj turnir. Oba turnira su otvorenog karaktera”.

Nagradni fond u šahovskom turniru “Konjic Open 2023” iznosi 3400 KM, dok je na turniru u brzopoteznom šahu u znak sjećanja na majstora Adija Kosovca nagradni fond 1260 KM. Osim redovnih nagrada biće uručene i specijalne nagrade za igrače nižeg rejtinga, tri posebne nagrade za kadete i kadetkinje, posebne nagrade za žene, nagrada za najuspješnijeg igrača ŠK Igman te seniorske nagrade za igrače preko 60 i 65 godina.  

ŠK Igman Konjic organizuje 12. Međunarodni šahovski turnir "KONJIC OPEN 2023"

radiokonjic.ba

14.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima