Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

ŠK Igman Konjic organizuje 12. Međunarodni šahovski turnir “KONJIC OPEN 2023”

Šahovski klub Igman Konjic organizuje 12. Međunarodni šahovski turnir „KONJIC OPEN 2023“, u sklopu kojeg će biti održan i brzopotezni turnir „Sjećanje na majstora Adija Kosovca“. Turnir će biti održan od 01 do 04. marta, a  organizuje se povodom obilježavanja 1.marta Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma.

„Pripreme za ovaj festival šaha teku odlično. S obzirom na dvanaestogodišnju tradiciju  imamo dosta iskustva u organizaciji što su šahisti prepoznali i odziv na turnir je velik. Prošle godine smo imali 102 igrača, meni je drago da mogu najaviti da ove godine imamo šahiste iz Bugarske, Mađarske i Rusije to su šahisti koji do sada nisu učestvovali. U prednajavi imamo preko 60 igrača od kojih je 19 iz Albanije, a 15 iz Hrvatske“ – kazao je za radiokonjic.ba Sulejman Mulić, član Organizacionog odbora turnira.

šk igman konjic organizuje 12. međunarodni šahovski turnir "konjic open 2023"
Foto: Sulejman Mulić

“Turnir je standardnog tempa, tu partije traju po četiri sata, a igrat će se u 7 kola” kazao je Mulić te dodao: U nedjelju 5. marta, povodom 3. Marta Dana pobjede nad fašizmom odigrat će se i brzopotezni, jednodnevni turnir “Sjećanje na majstora Adija Kosovca”. Mi smo ponosni što i ove godine možemo organizovati taj turnir. Oba turnira su otvorenog karaktera”.

Nagradni fond u šahovskom turniru “Konjic Open 2023” iznosi 3400 KM, dok je na turniru u brzopoteznom šahu u znak sjećanja na majstora Adija Kosovca nagradni fond 1260 KM. Osim redovnih nagrada biće uručene i specijalne nagrade za igrače nižeg rejtinga, tri posebne nagrade za kadete i kadetkinje, posebne nagrade za žene, nagrada za najuspješnijeg igrača ŠK Igman te seniorske nagrade za igrače preko 60 i 65 godina.  

šk igman konjic organizuje 12. međunarodni šahovski turnir "konjic open 2023"
ŠK Igman Konjic organizuje 12. Međunarodni šahovski turnir "KONJIC OPEN 2023"

radiokonjic.ba

14.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima