back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

Srednja škola Konjic danas obilježila Dan škole

Srednja škola Konjic je danas prigodnim aktivnostima obilježila Dan škole. Održana je svečana sjednica Nastavničkog vijeća, a potom i dodjela diploma prvonagrađenim učenicima iz nekoliko nastavnih predmeta, te sportskih takmičenja. Enisa Karkelja, direktorica Srednje škole Konjic, pohvalila je učenike i profesore za njihov predan rad i ostvarene rezultate u proteklom periodu.

srednja škola konjic danas obilježila dan škole
Srednja škola Konjic danas obilježila Dan škole

“Sretna sam što mogu reći da smo u prošloj godini postigli mnogo dobrih rezultata. Dokaz za to su naši učenici, koji su postigli izvanredne rezultate na raznim takmičenjima, nagrade na literarnim konkursima, upisi na fakultete, te zlatne značke na visokoškolskim ustanovama. To mi daje za pravo da kažem da je naša škola prepoznata kao cijenjena obrazovna ustanova. Mi svake godine organizujemo školska, tj.gradsko takmičenje iz raznih predmeta i sportska takmičenja. Imamo jako dobrih učenika koji se čak pojavljuju na prvim mjestima u pet odnosno četiri kategorije. To su Emina Džajić i Harun Lapo, koji su se najviše istakli u ovim školskim takmičenjima”-kazala je Karkelja.

Emina Džajić, učenica 4.razreda Matematičko-informatičke gimnazije i Harun Lapo, učenik 2.razreda matematičko-informatičke gimnazije, pokazali su zavidno znanje iz nekoliko predmeta. Uloženi trud i rad se, kažu, uvijek isplati, što su danas potvrdile i diplome u njihovim rukama.

srednja škola konjic danas obilježila dan škole
Emina Džajić i profesor matametike Benjamin Zerem

“Ove godine sam osvojila prva mjesta na takmičenjima iz njemačkog i engleskog jezika, matematike, fizike i informatike. Jako je lijep osjećaj i više sam nego zadovoljna. Sve se poklopilo i to je rezultiralo sjajnim rezultatima”-rekla je Emina.

srednja škola konjic danas obilježila dan škole
Harun Lapo i profesor matematike Benjamin Zerem

“Osvojio sam prva mjesta iz fizike, u oblasti mehanika i termodinamika, matematike, njemačkog jezika i drugo mjesto iz engleskog jezika. Ovo je korisno i znači mi prilično, jer sve to nosi određene bodove pri upisu na fakultet i konkurisanju za stipendije”-kazao je Harun.

Ostvarenim rezultatima zadovoljni su i profesori, jer su uspjeli prenijeti znanje svojim učenicima, što su oni i pokazali na ovogodišnjim takmičenjima.

“Aktiv profesora matematike organizovao je i ove godine školsko takmičenje iz matematike, kojem je pristupilo oko 50 učenika iz svih razreda. Učenici su pokazali zavidno znanje iz ovog predmeta i danas smo najuspješnijima uručili diplome”-rekao je Benjamin Zerem, profesor matematike.

Nastavu u Srednjoj školi Konjic pohađa oko 800 učenika u 46 odjeljenja. Škola kroz razne aktivnosti i projekte nastoji osigurati što bolje uslove školovanja, kazala je Enisa Karkelja, direktorica škole, navodeći da ih u aprilu očekuje jedan veoma važan projekat.

“To je novi projekat Evropske unije, podrška stručnom obrazovanju, a potpisivanje je planirano za 23.april 2024.godine. Radi se o projektu opremanja kabineta-restorana za praktičnu nastavu konobara, zatim dopuna sredstva i uređaja za kabinet kuhara, te jedan kabinet za hotelsko-turističkog tehničara i učionicu za stručne predmete ugostiteljske struke”-izjavila je Karkelja.

Spisak svih nagrađenih učenika Srednje škole Konjic možete pogledati na linku ispod.

radiokonjic.ba

21.03.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima